Десетки пожарникари, представители на местната власт и граждани от Белово

...
Десетки пожарникари, представители на местната власт и граждани от Белово
Коментари Харесай

Пожарникари и граждани почетоха паметта на загинал огнеборец от Пазарджик

Десетки пожарникари, представители на локалната власт и жители от Белово уважиха паметта на огнеборец, умрял по време на гасене на пожар в града на 07 септември 2000 година.

Днес се навършват 22 години от трагичната гибел на младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, чиновник на РСПАБ-Пазарджик. Той почина по време на осъществяване на професионалния си дълг, до момента в който взе участие в гасенето на огромен пожар, който обхванал постройката на локалното кино.

Присъстващите сервираха венци и цветя пред паметната плоча сложена в негова чест на входа на СОУ „ Александър Иванов-Чапай “ в Белово. На церемонията участваха фамилията на младши-лейтенант Стоянов, шефът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, представители на Общинския съвет и администрацията на гр. Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, управлението и преподаватели от учебното заведение, жители.

Тук преди 22 години той загуби живота си по време на осъществяване на служебните си отговорности, до момента в който водеше борба с огъня. Разбираемо е, че по-младите чиновници не познават младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, само че сигурно са чували за него. Това е една от аргументите да се събираме дружно пред паметната му плоча в Белово всяка година, с цел да сведем глави пред личността му и да поддържаме жив загатна за него. С тези думи се обърна към присъстващите в двора на учебното заведение комисар Ангел Ангелов. В знак на поклонение и почитание към личността на младши-лейтенант Стоянов всички застанаха на колене в едноминутно безмълвие.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР