Десетки пешеходци, сред които и майки с колички са принудени

...
Десетки пешеходци, сред които и майки с колички са принудени
Коментари Харесай

Пешеходци и майки с колички вървят покрай камиони и коли в един от новите пловдивски квартали

Десетки пешеходци, измежду които и майки с колички са принудени да вървят около коли и камиони, на една от най-натоварената артерия в Пловдив – бул. „ 6 септември ”. Участъкът, който върви около Гребната база, в никакъв случай не е имал  тротоари, а поради бурното строителство там и банкетите към този момент са лимитирани. Читател на TrafficNews изрази възмущението си от обстановката,  защото сега Гребната база е затворена поради Световното състезание по гребане, а това е изкарало пешеходците на булеварда.
Прочетете още
„ Жителите на новия квартал в Смирненски - към - парк „ Отдих и просвета ” са принудени да вървят по мега тесният път за коли, камиони и рейсове.  От ул. „ Рая ” до хотел Лендмарк няма нито един тротоар или пешеходна пътека. Единственият вид да се мине без риск за живота на пешеходеца беше през Гребна база, а в този момент е затворена... ”,пише нашият четец. Той слага и въпроса по кое време на мястото ще се изградят тротоари, поради бурното строителство в зоната.

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев изясни, че този сектор от бул. „ 6 септември ” е очакван в финансовата стратегия на Община Пловдив. Идеята е той да бъде освежен, като се изградят и тротоари. Проблем обаче е отводянването и канализацията. Това е забавило стартирането на ремонта, като откакто се уточняват дейностите, които би трябвало да се извършат, може да стартира реконструкцията. Това би могло да се случи до края на годината.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР