Десетки лични лекари изпълниха отчасти почистеното пространство пред Министерството на

...
Десетки лични лекари изпълниха отчасти почистеното пространство пред Министерството на
Коментари Харесай

Протест на софийските лични лекари постигна отлагане на решенията по исканията

Десетки персонални лекари извършиха частично почистеното пространство пред Министерството на здравеопазването и закичиха протестни ленти до мартениците на реверите. Проявата беше инициирана и проведена от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари (ДСОПЛ). Председателят му – доктор Георги Миндов , прочете на висок глас Протестната декларация до министъра на опазването на здравето, в която се упорства:
да се понижат административната активност и задължения;
иницииране на законодателна смяна за отпадане на докладите с описите на касовите бонове;
всички групи лица, освободени от потребителска такса, да заплащат нейния цялостен размер, а сумите да им бъдат възобновени от съответните институции;
потребителската такса да бъде в размер на 1% от минималната работна заплата (т.е. да стане 5,10 лева при 2,90 лева досега);
отпадане на 24-часовото им разположение.
След едночасова среда в Министерство на здравеопазването, доктор Миндов заяви, че ще има спомагателни регулярни срещи по обсъжданите въпроси. Нито един от проблемите не е намерил удовлетворяващо решение. Личните лекари остават в протестна подготвеност.

По множеството въпроси е редно да приказваме, когато стане време да се разисква републиканския бюджет за идната година, разяснява зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков .

Чуйте повече по тематиката в репортажа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР