Десетки кучета, затворени на горен етаж в къща, тормозят жители

...
Десетки кучета, затворени на горен етаж в къща, тормозят жители
Коментари Харесай

Съседи се оплакват от тормоз на десетки кучета, затворени в изоставена къща

Десетки кучета, затворени на горен етаж в къща, тормозят поданици на столичния квартал „ Изток ”.

Потърпевшите настояват, че животните се отглеждат при нехигиенични условия и рядко ги виждат да излизат. Кучетата лаят непрекъснато, а в близост се носи неприятна миризма, оплакват се съседи. Те са подавали доста сигнали за нечовешкото отношение към животните и за издевателството, на който са подложени хората в близост, само че без резултат, описаха хората в региона пред Румен Бахов в утринния блок “Здравей, България ” по NOVA.

„ От години се разнася ужасна миризма. Лаят също извънредно доста ни тормози – заран рано,  през нощта ”, уточни една от живущите в региона.

„ В изоставената къща има към 15 животни долу в двора. Две са на горен етаж и се джафкат непрекъснато. Непрекъснато подаваме сигнали и вършим подписки до институциите. Отговарят ни, че това е частен парцел и нищо не могат да създадат. Спим с тапи на ушите, през които, за жал, лаят също се чува ”, добави нейна съседка.

След запитване до институциите, стана ясно, че са осъществени няколко инспекции от Столичния инспекторат, само че притежателят на изоставената къща не е могъл да бъде открит и че няма нарушаване на публичните площи.

„ Пускали сме сигнали до всички вероятни институции, в това число до БАБХ, до Министерство на вътрешните работи, до омбудсмана, до прокуратурата. Няма никакъв резултат. Идват, ревизират, имат папки, които са по една педя дебели, но казват, че няма какво да създадат ”, оплака се пострадала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР