Десетки косовари отварят вратите на домовете си за засегнатите от

...
Десетки косовари отварят вратите на домовете си за засегнатите от
Коментари Харесай

Косовари приютяват албанци, останали без дом след труса

Десетки косовари отварят вратите на домовете си за засегнатите от земетресението албанци. Те оферират да настанят в домовете си или в хотели хората, които са останали навън, оповестява телевизия „ Клан ”.

Много жители са се обърнали към малкия екран или са разгласили известия в обществените мрежи и са оповестили желанието си да оказват помощ.

Днес сутринта министър-председателят на Албания Еди Рама и вицепремиерът на Косово Беджет Пацоли посетиха Дуръс, където се срещнаха с потърпевшите от вчерашното земетресение жители.

Рама разгласи, че в границите на 2020 година всички срутени и развалени домове ще бъдат построени или ремонтирани. Докато жилищата станат подготвени, техните жители, след регистрация, ще бъдат настанени в хотели, в които ще им бъдат предоставени нужните условия за живот.

Рама посочи, че ще има надзор върху осъществяването на тази задача, с цел да се избегнат злоупотреби.-->

„ Ситуацията е доста тежка, само че имам вяра, че ще я преодолеем. Това, което не можем да създадем, е да върнем към живот тези, които са имали нещастието да го изгубят ”, съобщи министър председателят.

Косовският вицепремиер Пацоли съобщи солидарността на жителите на Косово и изрази готовността на държавното управление и народа да окажат нужната поддръжка. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР