Десетки коне са загинали в Осоговската планина, а още около

...
Десетки коне са загинали в Осоговската планина, а още около
Коментари Харесай

Десетки коне са оставени да бедстват в Осоговската планина

Десетки коне са починали в Осоговската планина, а още към 30 бедстват по високите елементи, оставени без храна и грижи.
Сред оживелите има и дребни кончета на към година, както и една кобила в безпомощно положение. Конете са толкоз изнемощели, че не могат да се хранят и все още не могат да бъдат свалени от планината.
След като в неделя фотосите се разпространиха в обществените мрежи, природозащитници проведоха акция за спасяването на животните. Занесени са им бали със плява и овес, а вярата на екоактивистите е снегът да се стопи по-бързо и конете да стартират да пасат трева.

Конете се намират в местността Бек Бунар, където снегът е към 1,5 метра. Помощта е оказана от Планинска избавителна работа - Кюстендил, както и от доброволци.
Животните са благосъстоятелност на Петър Пищалов от Кюстендил. Пред Нова ТВ той сподели, че има 70 коня, които гледа от 6-7 години. За част от тях получава евросубсидии в размер на 140 евро на кон.

Според Пищалов чиновниците му не са си свършили работата по заграждането на конете и са ги изпуснали в планината. Днес на животните още веднъж ще бъде качена храна благодарение на моторни шейни. От ОДБХ-Кюстендил до момента не са получавали сигнали за конете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР