Десетки жители на столичния квартал Изток и телевизионни камери се

...
Десетки жители на столичния квартал Изток и телевизионни камери се
Коментари Харесай

Премахват едни от най-хубавите дюнери в София |

Десетки поданици на столичния квартал " Изток " и телевизионни камери се събраха тази заран, сюрпризирани неприятно от новината, че общината възнамерява да премахне легендарния павилион за дюнери на ул. " Жолио Кюри ".

Мястото е познато от години и обичано от жителите на квартала и се намира зад бившето кино " Изток ", на пресечката с ул. " Юрий Гагарин ". Пред него постоянно се извиват дълги опашки. В момента там тече акцията по затварянето и премахването на павилиона.



Премахването става по заповед от 2017 година Тогава бе отхвърлен и павилионът за плодове и зеленчуци в региона.

На място е кметът на регион „ Изгрев “ доктор Делян Георгиев. „ Ще бъдат отстранени обектите... Нямам нищо против легалния бизнес, който жителите развиват. Нека всичко да бъде законно на първо място. Като кмет аз съм задължен да съблюдавам закона ", разяснява той.

В отговор на недоволството на съдържателите на павилиона, Георгиев отговори: „ Това е тяхното виждане. И на Вас в случай че ви подарят 2 декара на морето, и Вие ще ги извършите прелестни, убеден съм. “



Собственикът на павилиона сподели документ, че е платил наема за декември и януари. Той твърди, че заповед за унищожаване на обекта не му е връчвана. Според кмета обаче на фона на цените в София наемът е алегоричен, а договорът е изминал още през 2008 година На въпрос за какво павилионът се отстранява едвам в този момент, той съобщи, че не може да дава отговор за дейностите на своите прародители.

На неколкократно заложен въпрос дали общината е пробвала да вдигне наема, той отговори, че в случай че питащият знае как става това, нямаше да задава въпроса. На въпрос какво ще има на мястото на дюнерите, Георгиев сподели: " Абсолютно нищо. "

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР