Десетки жители на столичния комплекс Дружба излязоха на спонтанен протест

...
Десетки жители на столичния комплекс Дружба излязоха на спонтанен протест
Коментари Харесай

Жители на Дружба се разбунтуваха срещу застрояване на зелена площ до езерото

Десетки поданици на столичния комплекс " Дружба " излязоха на импровизиран митинг против застояване наоколо до езерото, с което най-малко към този момент стопираха плановетe за унищожаването на следващата зелена повърхност в София.
Това оповестиха от Обществения съвет на ж.к. " Дружба 2 "

" В неделния ден, към 09.30 часа, под прикритието на дъжда беше изработен опит да бъдат заградени три декара зелена повърхност сред блоковете 121 и 122 в столичния квартал " Дружба " 1.
Зеленото пространство е единствено на метри от езерото, само че се оказва, че статутът на земята е изменен. " - показва представителят на съвета доктор д-р Николай Георгиев.

Той добавя, че след смяната на статута земята е реституирана и от 2009 година тя е благосъстоятелност на частно лице. Днес притежателят е направил опит да сложи ограда там.

" По думите на притежателите, те считат да си извадят позволение за градеж и да построят осеметажна постройка на зелената повърхност до езерото в " Дружба " 1. " - разяснява доктор Георгиев.

Хората от квартала са подготвени да излязат и на митинг пред районното кметство. Те считат да изискат всички документи и разрешителни по случая от администрацията на регион " Искър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР