Десетки жители на карловското село Каравелово, пострадало жестоко при наводнението

...
Десетки жители на карловското село Каравелово, пострадало жестоко при наводнението
Коментари Харесай

Дядо Николай и Каравелово се помолиха пред чудотворна икона

Десетки поданици на карловското село Каравелово, потърпевшо грубо при наводнението на 2 септември, посрещнаха през днешния ден в локалната черква " Св. Архангел Михаил " Пловдивския митрополит Николай. Той пристигна с иконата Св. Богородица - Златна ябълка, с цел да отслужи молитва за бързото възобновяване на потърпевшото село, и както самият той сподели: " С молитва да изтрием сълзите на страдащите ". Негово Високопреосвещенство бе посрещнат от кмета на Каравелово Славка Червенкова и кмета на община Карлово Емил Кабаиванов. Тук са и кметове на прилежащите села, на Община Сопот Деян Дойнов, шефът на Държавно горско стопанство – Карлово инж. Златю Кличев, и близки на потърпевшите.

" Дошли сме да се помолим. Непрестанно се молете и за всичко благодарете ", сподели Дядо Николай.



" Молитвата е единственото, което може да спре бедствията, които са отражение на Божия яд. Молитвата на хората може да засрещне божия яд, който иде за вразумление, не за наказване. С божията помощ, със съдействието на мнозина, всичко ще се поправи. Дошли сме да кажем на божия народ, който е част от вашето паство, вярвай и избавен ще бъдеш, горе главата! ", добави Пловдивският митрополит.

" Убеден съм, че идвайки тук с плодородния вълшебен облик на света Богородица, това ще помогне на тези страдащи хора да не се предават на обезверения и отчаяние, да продължат с божията помощ по пътя на живота ", сподели той.



Дядо Николай донесе и подаяние на потърпевшите - дърва за огрев. Той сподели, че носи преди всички божия берекет, който е велико нещо. 



Да се помоли за околните си е пристигнала и Делка Дамянова, чиято сестра е потърпевша грубо при потопа. Част от къщата й е разрушена - единият ъгъл от жилището е сринат и би трябвало да се налее бетон, само че това ще стане чак напролет, когато времето разрешава. " Вярвам, че молитвата ще помогне по-леко да се преодолеят проблемите ", съобщи тя.

Делка си спомня, че когато е била 10-годишна, имало сходен проливен дъжд, при който умрял човек в планината. " Сега нямаше жертви, само че провалите са доста огромни. Да се помолим да не се повтаря ", прибавя Делка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР