Десетки жители на Херсон се събраха снощи на емблематичния Майдан

...
Десетки жители на Херсон се събраха снощи на емблематичния Майдан
Коментари Харесай

Киев празнува освобождаването на Херсон от руската окупация

Десетки поданици на Херсон се събраха нощес на емблематичния Майдан в центъра на Киев, с цел да отпразнуват освобождението на родния си град в Южна Украйна от съветска окупация, предадоха международните организации.   Това са първите подиуми на национална наслада в украинската столица след началото на войната преди близо девет месеца, разяснява France Presse.   В сряда Русия разгласи, че ще се изтегли своите войски от десния бряг на река Днепър, в това число от единствения украински регионален център, който бе превзела след нашествието си в прилежащата страна на 24 февруари. Вчера украинската войска разгласи, че е влезнала в Херсон.  
People in #Kyiv celebrate and chant " Kherson is #Ukraine! "
The terror experienced under Putin's fascism for 8 months is unimaginable. Ukrainian military managed to liberate the city by forcing fascists to retreat without *any* urban fighting. Incredible strategy. https://t.co/xkVcrUEjaOpic.twitter.com/Y0k0rX829Z
— Igor Sushko (@igorsushko) November 11, 2022 Това постави началото на еуфорията в Киев, където от началото на войната тишината се нарушава единствено от писък на сирени за въздушна паника. Сега по улиците започнаха да се чуват възторжени крясъци, водачите надуват клаксоните. Десетки поданици на южния украински град, отпътували при започване на съветската окупация, се събраха непринудено на Майдана с национални флагове. Те отдадоха и дължимото на украинските военни елементи, влезнали в Херсон. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР