Десетки жители и гости на Равда станаха част от най-ароматния

...
Десетки жители и гости на Равда станаха част от най-ароматния
Коментари Харесай

Fish Week Fest с усещане за Равда с вкус, музика и аромат

Десетки поданици и посетители на Равда станаха част от най-ароматния фестивал Fish Week Fest, който се организира в края на май в Черноморския курорт.



Топ готвачи пресъздадоха фюжън от рибарските обичаи и модерната кухня на централния площад до кметството. Там през целия почивен ден всеки можеше да опита изцяло гратис филета от скумрия, приготвени по специфична рецепта на началник готвач Махмуд Ал Байруми, финалист от „ Мастър началник “ или типичната за района рибена супа, само че в комбиниране с новия тренд в готвенето. За нея се погрижи различен топ готвач – Виктория Зайкова от Hell`s kitchen. А тайните на изящните торти показа онлайн пред гостите на феста Златина Люис, която идва особено от Южен Уелс с цел да покаже, за какво е измежду най-награждаваните майстори в захарното изкуство, приготвяйки торта – нимфа.

За настроението на всички посетители се погрижи новата звезда на България SunHeart или както я познават в Несебър, Станислава Христова, която стана известна със своята авторска бутикова музика. Рок дивата Преслава Минасян направи неповторим дует с мощния глас на Бургас – Пени Ставрева, а всички посетители, без значение от възрастта се включиха по-късно с занимателната викторина с доста дарове, включваща въпроси с всичко, обвързвано с характера на Равда във усет, музика и мирис.

Два акцента събраха публиката към изящния шадраван на площада – кулинарно учебно заведение за дребни шеф-готвачи навън и пазителите на черноморските секрети. Звездите от тима по подводен лов на риба на клуб „ Месембрия “, Несебър описаха къде са най-вкусните и труднодостъпни риби по дъното на морето. В специфичното отворено студио на въпроси отговаряха, единствено седмица преди началото на спортния сезон, капитанът на тима Димитър Катрафилов, който е част и от националния тим на България и Иван Кулев от отбора. Те споделиха забавни детайлности за рисковия и рисков спорт, а също и за какво редките черноморки риби и по-вкусни от средиземноморските си събратя. И макар упованията на публиката капитанът на тима да разкрие по какъв начин се подготвя най-вкусната морска гарга, той изпрати присъстващите да я пробват в ресторант „ Левант “ в курорта.

Но най-старата обичайната рибарка в Равда, разкри няколко значими точки, където може да бъде събран положителния улов.

По-късно workshop събра десетки деца, които под опитното управление на шеф-готвачите съумя да се потопи в кулинарното майсторство.

Със сигурност нито един посетител не пропусна да опита вкусните сандвичи с риба, обезпечени от верига хипермаркети „ Жанет “. Неизменна част от фестивала беше базар на занаятите и изкуствата.



Събитието се осъществя от Местна инициативна рибарска група – Несебър, по план „ Създаване на платформа fishweek.eu за промотиране на рибарските територии, артикули и занаяти и образуване на рибен фестивал “, сбъднат с финансовата поддръжка на Европейския фонд за морско дело и риболовство, посредством програмата за Морско дело и риболовство 2014 – 2020.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР