Десетки известни политици, крале и кметове по света предпочетоха колелото

...
Десетки известни политици, крале и кметове по света предпочетоха колелото
Коментари Харесай

За пример: Президенти и монарси - с велосипеди

Десетки известни политици, крале и кметове по света избраха колелото пред скъпите лимузини. Едни ги употребиха за тренировки, други за наслаждение, а трети за срещи с поданиците си.

Новият министър председател на Англия и някогашен кмет на Лондон Борис Джонсън е буен колоездач. Като кмет той си сложи за цел да трансформира своя град в най-чистото и зелено място на света. Общината в английската столица реши да вкара колела за публично прилагане против непретенциозен наем от 1 паунд дневно. Целта на Джонсън тогава бе освен да облекчи тапите в мегаполиса, само че и да понижи нездравословните излъчвания.

Бившият президент на Франция Никола Саркози върти педалите до пристъп. Той нееднократно бе хващан от папараци да кара колело в посока Сен Тропе. Хиперактивният Саркози е прочут като разпален състезател и постоянно можеше да бъде забелязан да кара велосипед или да бяга дружно с телохранителите си.

Холандците увековечиха със скулптура кралица Беатрикс. В страната има повече от 12 милиона колелета. Дълги години кралица Беатрикс се придвижва с велосипед, с цел да се срещне с поданиците си.

Бившият американски президент Барак Обама обожаваше да се придвижва с велосипед, само че можеше да си го разреши единствено по време на отпуск поради ограниченията за сигурност. Той бе улавян от фотографите да кара в компанията на брачната половинка и дъщерите си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР