Десетки хора твърдят, че са измамени от човек, представящ се

...
Десетки хора твърдят, че са измамени от човек, представящ се
Коментари Харесай

Този човек мами в социалните мрежи с фалшиви самолетни билети

Десетки хора настояват, че са излъгани от човек, представящ се в обществените мрежи като Александър Николов. Сред излъганите има управител в банка, юрист и публицисти. Съмненията са, че той усърдно е построил подправен облик и че зад него стои някой различен или даже добре проведена незаконна група.

Александър Николов, на 35 години, е извънредно деен в обществените мрежи. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е чиновник в компании като „ Еърбъс”.

Започва да предлага и да обезпечава евтини самолетни билети, разполагайки с персоналните данни на хората, които му се доверяват.

Габриела и Александър Стоименови „ изгарят” с 4000 лв. за билети до Мексико.

" Проверявайки след това, се оказа, че изобщо билети не е имало, не е имало резервация, безусловно нищо”, споделя Габриела пред bTV. По думите й излъганите са над 40 души. Има излъгани с изключение на със самолетни билети, с източване на кредитни карти, пласиране на мобилни телефони и на преносими компютри.

„ Той се оправдава по какъв ли не метод – че е в интервенция, че има усложнения, проблеми с банката, че към този момент е пуснал парите, че преводът още не е дошъл, и в един миг спря да се обажда”, призна Габриела.

Сред излъганите е и Кирил Иванов, който живее във Англия. Загубил е към 300 паунда. „ Това, което най-вече ме тормози, е, че този човек или организация, тъй като аз не съм сигурен, че става въпрос за един човек, имат персоналните ми данни”, съобщи Кирил.

„ Този човек поддържа един брилянтен облик в интернет пространството. Изградил си е превъзходен имидж и ужасно доста хора му имат вяра, в това число и аз, за съжаление”, добави той.

Според Габриела схемата работи от над 5 година „ Досега никой не го е виждал, той е продавал уеб сайтове, работи с десетки хора и никой няма никакъв контакт с него, с изключение на по телефона. Това е абсурдно”, счита тя.

По думите й фотосите в профила му в обществените мрежи изрично не дават отговор на лицето. „ Не се споделя Александър Николов, а Спас Василев. Не живее в Париж, имаме два разновидността за местоживеенето му, не сме доста сигурни”, показва още Габриела.

Според Кирил първоначално концепцията за профила е била добиване на информация и след това се е трансформирал в дребно печалбарство посредством схемата за самолетни билети.

„ Толкова ловко си играе със съзнанието ти, че те кара да му вярваш и да му имаш доверие”, безапелационна е и Габриела.

Телефонът на Александър, в случай че това въобще е същинското му име, е изключен.

Директорът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов акцентира, че лицето е открито и в ГДБОП текат оперативни мероприятия по определяне на очевидци и разпитите им.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР