Десетки хиляди румънци се очаква да пристигнат в България по

...
Десетки хиляди румънци се очаква да пристигнат в България по
Коментари Харесай

Десетки хиляди румънци идват у нас за Великден

Десетки хиляди румънци се чака да дойдат в България по Великденските празници. Почивните дни в северната ни съседка са до 1 май, оповестява Нова телевизия.

Очаква се на път към морските курорти огромна част от румънците да преминат през Дунав мост при Русе. От няколко дни на граничния пункт работят нови осем трасета.

Трафикът е натоварен. По данни на гранична полиция 95% от влизащите в страната са леки коли и рейсове с туристи.

„ Създадена е организация с румънските управляващи, Агенция Митници, Регионална дирекция „ Гранична полиция ” за недопускане на тапи на Дунав мост. Очакват се огромен брой румънски жители. Към момента единствено в Златни пясъци има непокътнати 15 000 места. Очаква се този туристически поток да минава основно през контролно-пропусквателен пункт Дунав мост ”, съобщи основен комисар Теодор Атанасов, шеф на МВР-Русе.

Интензивен трафик се чака и през днешния ден. По данни на полицията над 280 хиляди българи ще подхващат пътешестване по време на четирите почивни дни по Великден, съобщи Българска национална телевизия.

Засилено ще бъде полицейското наличие на всички съществени пътни артерии. Масирани ща бъдат и инспекциите. Най-натоварени се чака да бъдат автомагистралите " Тракия " и " Хемус ", както и границите ни с Гърция и Сърбия. По всички гари, автогари и летища превантивно са въведени засилени антитерористични ограничения, отговарящи на код " жълто ".

Платените зони за паркиране в София няма да работят в почивните дни от 26 до 29 април, оповестиха от Столичната община.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР