Десетки хиляди молдовци излязоха на митинг в столицата Кишинев в

...
Десетки хиляди молдовци излязоха на митинг в столицата Кишинев в
Коментари Харесай

Над 75 хил. молдовци излязоха на проевропейски митинг

Десетки хиляди молдовци излязоха на протест в столицата Кишинев в неделния ден. Шествието бе в поддръжка на прозападното държавно управление в страната, което гледа към Европа на фона на съветското вмешателство в Молдова, съобщи Reuters.

По данни на полицията са участвали повече от 75 000 стачкуващи.

Молдова беше тежко наранена от въздействието на нахлуването на Москва в прилежаща Украйна, което Кишинев неведнъж осъди и

Президентът Мая Санду упрекна Русия, че опитва да саботира европейската интеграция на Молдова посредством подклаждане на антиправителствени митинги и агитация. Москва обаче отхвърля да има интервенция.
 Снимка 619174
Източник:

" Молдова не желае да бъде изнудвана от Кремъл ", заяви Санду на митинга, който бе проведен от нейното държавно управление и препълни централния площад на Кишинев.

Президентът даде обещание Молдова да стане

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола, която е на посещаване в Кишинев, също се обърна към митинга, като сподели, че Европа ще посрещне Молдова " с отворени прегръдки и сърца ".

Демонстрантите приканиха политическите водачи на Молдова да променят конституцията, с цел да упоменат съответно европейската ориентировка на страната.
 Молдова желае бързо в Европейски Съюз, застрашена е от Русия
Молдова желае бързо в Европейски Съюз, застрашена е от Русия

Русия ще продължи да бъде огромен източник на неустойчивост с години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР