Десетки хиляди домакинства в Турция останаха на тъмно, след като

...
Десетки хиляди домакинства в Турция останаха на тъмно, след като
Коментари Харесай

Снежна виелица остави без ток десетки хиляди домакинства в Т...

Десетки хиляди семейства в Турция останаха на мрачно, откакто изобилен сняг аргументи разстройства в електрическата мрежа. Някои квартали в половинмилионния регионален център Испарта бяха без електричество в продължение на три дни.

Работниците към момента се пробват да възстановят електрозахранването на към 20 000 семейства в централната турска провинция Испарта, откакто изобилният сняг аргументи разстройства в електрическата мрежа, сподели в събота министърът на енергетиката Фатих Донмез, представен от новинарския уебсайт " Хабертюрк ".



„ Обилен сняг и вихрушка предизвикаха съществени вреди на енергийната инфраструктура. Първоначално 113 236 консуматори останаха без електричество в провинцията. Екипи работят на място, с цел да възстановят електроподаването и на останалите “, сподели Донмез.

От кабинета на регионалния шеф на Испарта потвърдиха, че някои квартали и села към момента са без електричество, защото снегът почнал в четвъртък, само че личният състав по поддръжката на мрежата се предвижва мъчно в региона, тъй като преваляванията не престават.



„ Има съществено закъснение във възобновяване на електрозахранването, защото спиранията породиха в необятна зона. Много електропроводи бяха наранени. Предвижването до регионите е затруднено, тъй като натрупалият сняг е към метър “, споделиха от кабинета на регионалния шеф.

Властите не разрешиха потреблението на мотоциклети и електрически скутери и преустановиха образователните занятия в учебните заведения за пет дни в град Испарта и региона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР