Десетки хиляди австралийски ученици се включиха в протест срещу бездействието

...
Десетки хиляди австралийски ученици се включиха в протест срещу бездействието
Коментари Харесай

Масов протест на ученици в Австралия срещу климатичните промени

Десетки хиляди австралийски възпитаници се включиха в митинг против бездействието на държавното управление в битката против климатичните промени. Момичетата и момчетата показаха твърдото си разбиране, че са нужни незабавни ограничения за справяне с казуса.

Училищна стачка за климатични дейности - под този надпис в гимназиите в централните градове на австралийските щати и в образователните заведения в още 20 районни обитаеми места, се организира митинг. Учениците показаха недоволството си от неналичието на съответни ограничения за битката с климатичните промени.
- Мисля, че държавното управление би трябвало да подхваща повече ограничения за климатичните промени. Така, че нашето потомство и това на нашите деца да имат крепко и стабилно бъдеще на планетата, която ние не сме разрушили.  © БТА- Силно имам вяра, че политиците и водачите на тази страна, не вършат задоволително, с цел да спрат климатичните промени. За да се случи това би трябвало да се прави доста, доста повече!
В началото на тази седмица министър председателят Скот Морисън отхвърли упреците на младите австралийци и съобщи, че би трябвало да се учи в учебно заведение, а не то да е сцена на сходни интензивности, което окуражи момчетата и девойките. Австралия е една от страните, в които количеството нездравословни излъчвания на глава от популацията е най-голямо. Причината е, че там се разчита на сила най-вече от топлоелектрически централи, захранвани с въглища.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР