Десетки граждански, неправителствени организации, общественици и партии създадоха вчера Гражданска

...
Десетки граждански, неправителствени организации, общественици и партии създадоха вчера Гражданска
Коментари Харесай

Създадоха Гражданска мрежа – Комитети „Единство“


Десетки цивилен, неправителствени организации, общественици и партии сътвориха през вчерашния ден Гражданска мрежа – Комитети „ Единство “. Целта на Гражданската мрежа е да сплоти гражданската сила и капацитета на българската нация и да върне нормалността, справедливостта и държавността в България.

Гражданска мрежа – Комитети „ Единство “ се обърна към българските жители, здравите и моралните сили в българското общество с апел за общи, решителни и незабавни дейности против всичко протичащо се в България. Според участниците в Гражданската мрежа в последните години по този начин наречената политическа класа изцяло безсъвестно и съзнателно унищожава българския народ и родината и е време да се противодейства с всички закови средства на това.
-->


„ Най-важното нещо в този момент е да определим, кой е най-големия общ знаменател, който може да сплоти всички нас, без значение от персоналните ни възгледи, опит, прочувствена конфигурация и визии за пътищата и стадиите в развиването на страната “, обявиха участниците в Гражданска мрежа – Комитети „ Единство “. Те разискаха пет целта, които биха могли да обединят огромна част от българското общество. Това са превръщането на България в суверенна страна и зона и знаме на мира; връщането на държавността и справедливостта в България; издигане на духовното начало в обществото и приемането на единни публични етични правила и норми; заслужен и естествен живот за всички българи, понижаване на общественото неравноправие и увеличение на доходите; отбрана на обичайното българско семейство и децата от джендър идеологията.

Към Гражданска мрежа – Комитети „ Единство “ се сътвори координационен съвет, в който ще влязат представители на всички организации и видни общественици,  които се причисляват към мрежата.

В Гражданската мрежа се включиха Гражданско съдружие „ Обединение 29 “, Народна мрежа, Национално Движение „ Бащино Огнище “, Национален Сбор за Съпротива " Свети Георги Победоносец ", Национално Движение „ Крумови закони “, Гражданско съдружие „ Мрежа за начинания и решения “, Фондация „ Българщина “, Просветна организация „ Мяра “, Фондация за „ Социализация и Реализация РА – ДОСТ “, Гражданско съдружие „ Алианс на жителите за България “, Фондация „ За подкрепяне жертви на закононарушения и битка с корупцията “, Общност ЗОВ, Отечествен съюз, „ Справедлива България “, партия МИР, Български съюз за директна народна власт – БСДД, Партия „ Свобода “, БНО, Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “, Политическа партия „ Български глась “, Политическа партия ПБК.

В мероприятието се включиха и доста общественици като Нешка Робева, адв. Владимир Шейтанов, Георги Вацов, ген. Димитър Шивиков, доцент Георги Хинов, Петър Недевски, Владимир Николов-Вананда, Стефан Станев, Милен Стаменов-Готи, Лъчезар Бонев, Мадлен Кирчева, Петър Илиев, Йоло Делев и други

От Гражданска мрежа – Комитети „ Единство “ прецизираха, че формата на мрежата остава отворен и когато и да е към него могат да се причисляват организации и персони. От Гражданската мрежа приканиха всички българи да се подпишат в подписката за привикване на Национален референдум за мир и суверенитет, както и в подписката за привикване на Национален референдум против джендър идеологията в българските учебни заведения.

От Гражданска мрежа – Комитети „ Единство “ поддържат и Поход за МИР, който е най-голямата антивоенна самодейност в България и приканиха всички българи да се включат в нея на 9-ти юли, когато в над 45 български града в страната и чужбина хиляди българи ще излязат по улиците, с цел да заявят настояването си България да резервира неутралитет и да не взе участие под никаква форма във войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР