Десетки граждани се събраха на протест, организиран от партия Възраждане,

...
Десетки граждани се събраха на протест, организиран от партия Възраждане,
Коментари Харесай

Протест пред Конституционния съд: Истинската демокрация е референдум

Десетки жители се събраха на митинг, проведен от партия " Възраждане ", пред Конституционния съд. В 10 ч. стартира съвещанието на Конституционен съд, на което протестиращите чакат " да бъде погазено желанието на 604 000 българи да се свика референдум за опазване на българския лев ", съобщи кореспондент на БГНЕС.


" Позорище! ", " Крах на демокрацията. Спасете лв.! ", " Стига тоталитаризъм! Истинската народна власт е референдум! ", " Народен съд за Конституционния съд " и " Искаме сами да дефинираме живота си " са единствено част от протестните плакати на стачкуващите.

Галин Вайов изясни пред БГНЕС, че е на митинга, с цел да „ отбрани своя автограф пред Конституционен съд ", с който е декларирал своето предпочитание да бъде извършен референдум. „ Смятам, че толкоз значим въпрос като промяната на националната валута изисква всеки български жител с право на глас да каже своето мнение по въпроса ", сподели той и добави, че би трябвало да има референдум и всеки съгласно своите познания, съвест и убеждения да гласоподава. Според него Конституционен съд най-вероятно ще удостовери решението на Народното събрание, само че се надява народът да бъде запитан.

Протестиращият е безапелационен, че е значимо гласът на народа да бъде чут, тъй като това визира всички. „ Това нещо е значимо, няма връщане обратно, в случай че бъде признато, по тази причина всеки би трябвало да каже своето мнение ", сподели още Вайов.


Кристина Ценова показа пред БГНЕС, че е част от хората, които три месеца са събирали подписи за провеждането на референдум за запазването на български лев. „ И съм дала сърце и супер доста сила за тази идея, и считам, че е заслужено на българския народ да му се даде опция да си каже мнението по въпроса, а не по този метод да бъдат заглушавани ", съобщи тя.

Въпреки, че не може да каже, в случай че се организира референдум, какво ще бъде мнението на обществото по тематиката, само че усещането ѝ по време на събирането на подписи е, че „ множеството хора са и на нейното мнение, че българският лев би трябвало да си остане ". „ За мен въпреки всичко най-важното е българският народ да има правото на глас ", сподели още Ценова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР