Десетки граждани блокираха с автомобилите си булевард „Гоце Делчев пред

...
Десетки граждани блокираха с автомобилите си булевард „Гоце Делчев пред
Коментари Харесай

Блокада пред съда в Скопие заради обвиненията срещу бившите управляващи

Десетки жители блокираха с колите си бул. „ Гоце Делчев " пред постройката на Наказателния съд в Скопие в символ на митинг против обвиняванията, повдигнати в четвъртък от Специализираната прокуратура против досегашни управници на Македония, в това число и някогашния министър председател Никола Груевски.

Въпреки блокадата ситуацията в региона е спокойна - няма викания, протестиращите седят в колите си и не пропущат други транспортни средства.

Около съда, където са в ход съвещанията за настояванията на Специализираната прокуратура, е засилено полицейското наличие.

Магистратите имат период от 24 часа, в които да вземат решение дали да удовлетворят настояванията за предпазен арест и налагането на превантивни ограничения някогашни министри и притежатели на компании по делата " Тарифа ", " Трезор ", " Танк ", " Тендери ", " Траектория ", " Крепост ", " Таргет ", " Тортура " и други

Прокуратурата показа 17 обвинявания за 18 каузи против общо 94 физически и седем юридически лица. Тя изисква мярка задържане за 18 души и защитни ограничения за още 47 души. Сред тях, с изключение на водача на ВМРО-ДПМНЕ, са и редица някогашни министри от неговия кабинет, а също и други високопоставени членове на партията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР