Десетки доброволци ще прекарат цяла седмица в клетка като форма

...
Десетки доброволци ще прекарат цяла седмица в клетка като форма
Коментари Харесай

Започва акцията „Седмица в клетка“ срещу фермите за ценни кожи

Десетки доброволци ще прекарат цяла седмица в клетка като форма на митинг против фермите за скъпи кожи и в поддръжка на Забрана за тяхното битие у нас. В градинката " Св. Климент Охридски " – градинката до Народното събрание и против Софийския университет – хората поредно ще влизат един по един в клетката, ще стоят там, като се сменят непрекъснато. Демонстрацията се провежда от съдружие КАЖИ ( " Кампании и активизъм за животните в промишлеността " ) и Гражданската самодейност за възбрана добива на скъпи кожи. Акцията " Седмица в клетка " стартира на 6-и ноември сутринта и ще продължи до 13-и ноември в това число, написа Inews.bg.

``
реклама

Сега стартира годишното ликвидиране на норки за кожи в България. От началото на ноември всеки ден хиляди животни ще намерят гибелта си в газови камери. Почти всички животни във фермите ще бъдат убити и одрани. Животните, които се убиват във фермите, са едвам на седем месеца. В природата животът им може да надвиши 10 години.

В България действат две ферми за скъпи кожи. И двете са за американски норки. Общият им разгласен потенциал е близо 130 хиляди животни. Около 70% от тях ще бъдат убити за кожите им през ноември. Близо 99% от норките се отглеждат във плантация до Старозагорското село Маджерито. На фона на увеличаващия се брой забрани в Европа, у нас се усилва броят убивани животни за кожи всяка година.

Петя Алтимирска от Гражданската самодейност и ръководител на съдружие КАЖИ припомня по какъв начин се стигна до самодейността за Забрана добива на скъпи кожи у нас и ни споделя за последните събития към акцията, едва отразени в медиите. На 19-и октомври хора, подкрепящи възбраната на фермите за скъпи кожи стачкуваха пред Фермата за норки до село Маджерито. На 29-и октомври стартира инспекция от Областна дирекция за сигурност на храните – Стара Загора (дирекция към БАБХ), която би трябвало да откри дали фактическия брой на животните отглеждани в тази плантация дава отговор на записания потенциал.

За тази инспекция представители на цивилен организации бяха известени, само че не бяха позволени във фермата, макар, че настояването е изпратено от тях с експлицитното гледище за тяхно присъединяване в инспекцията.
 Гражданските организации, поискали инспекцията са: съдружие " На Ти с природата ", съдружие КАЖИ, фондация " Дивите животни " и " Animal Hope - Варна ". Тяхното документално искане е изпратено на 16-и октомври до Министерството на земеделието и храните.

Резултат от тази инспекция към момента не е оповестен.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР