Десетки дървета бяха изсечени в Пловдив на един от централните

...
Десетки дървета бяха изсечени в Пловдив на един от централните
Коментари Харесай

Отпушване на трафика: Отсичат десетки дървета на централен булевард в Плодвив

Десетки дървета бяха изсечени в Пловдив на един от централните булеварди в града – „ Васил Априлов “, за да бъде отприщен трафикът, като се реализира уголемение. Това породи неодобрение измежду хората в региона.

„ Всяко едно дърво и всяка една част от зелената система на Пловдив, която бъде отстранена или преместена, се прави въз основата на три наложителни неща – одобрен план, комисия за фитосанитарна оценка и заповед. Ландшафтни архитекти и експерти по зелената растителност минават и правят оценка всяко дърво. Тук досега са отсечени шест дървета, ще бъдат отсечени 24 чинара и една липа “, разяснява пред bTV Анести Тимчев, зам.-кмет „ Екология и опазване на здравето “.

Жителите изпратиха сигнал до bTV

“В момента в Пловдив се прави голяма инфраструктурна смяна. Това е едно от тесните места в града – част от градската инфраструктура, която поема огромния поток и го разпределя на изток и на запад. С отсичането на дърветата ще имаме връзка на едната част на града с другата “, уточни още той.

Граждани упорстват да се търсят други възможности при ремонта на централната част на града

„ 59 елементи от зелената система – дървета и по-големи шубраци, ще бъдат отсечени или преместени. В същото време 311 дървета и шубраци ще бъдат основани. В първата половина на идната година се чака пробивът да бъде подготвен “, разяснява Тимчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР