Десетки бойци бяха убити в Йемен при обсада на пристанищния

...
Десетки бойци бяха убити в Йемен при обсада на пристанищния
Коментари Харесай

Битката за Ходейда взе 58 жертви

Десетки бойци бяха убити в Йемен при блокада на пристанищния град Ходейда от държавните сили, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Болниците в града оповестиха, че 47 бунтовници са били убити при наземните бойни дейности и въздушните удари на Саудитската коалиция, подкрепяща държавното управление. Убити са и 11 бойци
През миналата седмица йеменските държавни сили, подкрепяни от съдружните войски, постепенно се активизираха в града от към 600 000 души - една от последните размирен замъци на брега на Червено море.
Близо 80% от комерсиалния импорт на Йемен и на практика цялата филантропична помощ, снабдявана от Организация на обединените нации, минават през Ходейда. Помощните групи приканиха бунтовниците и обединението да разрешат на цивилните жители да избягат от бойните дейности.
Бунтовниците управляват Ходейда от 2014 година, когато завладяват столицата Санаа, и по-късно унищожават огромна част от страната. Това докара до военна интервенция на Саудитската коалиция през идната година и до опустошителна война.
Правителствените сили, подкрепени от забележителен брой бойци от Обединените арабски емирства, започнаха атака, с цел да възстановят града през юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР