Десетки бизнесорганизации в САЩ изпратиха писмо до американския президент Джо

...
Десетки бизнесорганизации в САЩ изпратиха писмо до американския президент Джо
Коментари Харесай

Бизнесорганизации призовават Байдън да намали вносните мита за китайски стоки

Десетки бизнесорганизации в Съединени американски щати изпратиха писмо до американския президент Джо Байдън с гледище да бъдат обновени комерсиалните договаряния с Китай и да се облекчат вносните мита за китайски артикули, защото тези ограничения забавят американската стопанска система, заяви „ Уол Стрийт Джърнъл ”.

Според вестника най-малко три дузини групи бизнесмени, в това число Търговската камара на Съединени американски щати, Националната федерация за търговия на дребно и Асоциацията на полупроводниковата промишленост, са изпратили писмо до министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, в което се показва нуждата от „ унищожаване на митата, които накърняват ползите на Съединените щати ". В същото време предприемачите означават, че Китай към този момент е извършил „ значими разпореждания и отговорности “ по комерсиалната договорка сред двете страни, отваряйки пазара си за американски финансови институции и намалявайки бариерите пред вноса на селскостопански артикули.

„ Искаме да изразим поддръжката си за дълготрайно съдействие с Китай по търговско-икономическите въпроси “, обобщават представителите на американския бизнес.

През последните години комерсиалната война сред и Вашингтон се изостри. На 15 януари 2020 година страните влязоха в първата фаза на комерсиално съглашение, съгласно което Китай се съгласи да усили покупките на американски артикули със 76,7 милиарда $ през първата година и със 123,3 милиарда $ през втората година на договорката. Байдън съобщи, че не възнамерява " незабавни дейности " за поправяне на споразуменията, само че преди да встъпи в служба като държавен глава сподели, че договорката с Китай " се е провалила ".

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР