Десетки артисти и представители на различни културни институти в София

...
Десетки артисти и представители на различни културни институти в София
Коментари Харесай

Васил Терзиев не може да повярва! Обичани българи се събраха под прозореца му: Гневни сме ви, кмете

Десетки актьори и представители на разнообразни културни институти в София излязоха на митинг пред Столична община.
Гневът им е предизвикан от обстоятелството, че вместо обещаното 30% нарастване на бюджета за общинските културни институти, в новия бюджет на София са заложени единствено 5%.
Според културните дейци заплатите им са под минималните за страната, чиновниците разказват това като „ обидно и неприемливо “. Сред актьорите бяха Христо Мутафчиев, който е ръководител на Съюза на артистите, Христо Пъдев, Ани Пападопулу, Веселин Анчев и други
През септември 2023 година актьорите бяха в подготвеност да затворят театралните зали, само че тогава управлението на Столична община им даде обещание нарастване на бюджета с 30%.
„ Фарс! Това е новият бюджет за просвета на София. В него липсват фундаментално значими неща, като 30% нарастване на заплатите на работещите в културните институти и средства за ремонта на безусловно разпадащият се културен дом „ Средец “, които бяха заложени в предходния. Използвам думата „ фарс “ в актуалното му значение на реплика и вулгаризация на обещано деяние или развой “, написа преди дни някогашният заместник- кмет по просвета и сегашен общински консултант от ГЕРБ Мирослав Боршош във фейсбук.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР