Десетима българи са царете на фалшивите пари. Те произвеждат най-добрите

...
Десетима българи са царете на фалшивите пари. Те произвеждат най-добрите
Коментари Харесай

Царете на фалшивите пари в Европа са българи, с подла схема те...

Десетима българи са царете на подправените пари. Те създават най-хубавите ментета на 50 евро, 100 евро и 200 евро, които след това пробутват в Европа, разкриха от ГДБОП, написа "Телеграф ".

Майсторите са хора, които цялостен живот са се занимавали единствено с това макар арестите и присъдите, които получават, не се отхвърлят. "За страдание българите са най-хубавите фалшификатори в Европа. Ние сме разрушили десетки незаконни печатници и продължаваме да работим по това направление. В доста от случаите вършим взаимни интервенции с непознатите партньорски служби, защото подправените пари се изнасят главно към Западна Европа ", разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

От спецпрокуратурата пък оповестиха, че дават на съд бандата за пари менте, разрушена в края на предходната година, която беше направила печатница в мазето на хотел "Кантилена 2 " на Слънчев бряг.

При обиските в дома на тартора на антимафиотите откриха рекордно количество банкноти от 50 евро, 100 евро и 500 евро на стойност 2 170 000 евро и над 100 000 щатски $.

Антимафиотите засекли, че българите правели най-качественото евро в цяла Европа, макар че в това време най-големият производител на ментета била Италия. Финикийските знаци от Ботуша били зле направени и ги хващали постоянно, до момента в който нашенските се пласирали на Стария континент като топъл самун. Трябвало да се употребява специфична техника, с цел да бъдат разпознати. Най-печатани били 50 евро, 100 евро и 200 евро, а в по-редки случаи се правели и банкноти по 500 евро. При тях обаче се рискувало доста,тъй като в чейнджбюрата им обръщали внимание и рискът да ги заловен се усилват. "Нашите хора вършат и левове, само че не са доста положителни ", считат спецченгетата от ГДБОП.

Десетимата печатари се занимавали главно с производството на фалшификатите. Продавали ги на 20% от номиналната им стойност. „ Например, в случай че са напечатали 10 млн.евро, ще ги продадат за Е2 млн. Разпространението става на едро. Купувачите са главно чужденци, които изнасят парите-менте зад граница. Те обаче още веднъж доближават и до България, защото в този момент трусите всеобщо идват на морето “, разясниха антимафиоти. Освен към Западна Европа, наши подправени пари отивали и към Украйна и Молдова, само че по-рядко. Родните майстори били на международно равнище и при отсичането на монети. Съсредоточили се главно в евроцентове и паунди.

Точно по същото време през юни м.г. ГДБОП разруши незаконна монетарница в селскостопанска сграда в Пловдив, където са били изсичани монети с извънредно високо качество. Конфискувани бяха 34 хиляди монети от по 2 паунда на обща стойност 70 хиляди паунда. Арестувани бяха трима бандити. За разлика от банкнотите, монетите се продавали на 40% от номиналната им стойност. Малко след интервенцията от Българска народна банка споделиха, че капаците на фабриката била 1500 монети дневно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР