Десетчленно семейство от село Бдинци е едно от пострадалите след

...
Десетчленно семейство от село Бдинци е едно от пострадалите след
Коментари Харесай

Десетчленно семейство е сред пострадалите от пороя в Добричко

Десетчленно семейство от село Бдинци е едно от потърпевшите след поройния дъжд в Област Добрич. Силната вода е влезнала в приземния етаж на жилището. Семейството се е качило на горен етаж и се е обадило за помощ. 

Кметът на селото Миленка Влахова сподели за Българска телеграфна агенция, че все още са съумели да отводнят и разчистят приземния етаж. Пострадали са основно мебели и електроуреди. Няма съществени вреди по къщата. „ Може би ще имат потребност от мебели и уреди, защото и пералнята е потърпевша. Тя е закупена скоро “, сподели още кметът. В момента населен е единствено вторият етаж на къщата. 

Кметът на Добричка община Соня Георгиева ги е посетила късно нощес, като им е предоставила храна и минерална вода. Предстои да им бъдат занесени и облекла за дребни и огромни деца. 

Както Българска телеграфна агенция заяви след вчерашния половинчасов порой на три сигнала за помощ са се отзовали от Регионалната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РС ПБЗН). Два от сигналите са били от ниските елементи на Добрич, а един от село Бдинци. 

Падналото количество дъжд бе 38,3 литра на квадратен метър, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Хидрометеорологичната обсерватория Добрич. Придошлата вода е засегнала главно домашен уреди, мебели и мебелировка. Отводняването от екип на районен съд ПБЗН е почнало още през вчерашния ден. Осигурени са хранителни артикули, самун и минерална вода за потърпевшите хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР