Десет страни от Европейския съюз ще приемат около 400 непридружавани

...
Десет страни от Европейския съюз ще приемат около 400 непридружавани
Коментари Харесай

Хорст Зеехофер: 10 страни от ЕС ще приемат 400 деца от гръцкия лагер Мория

Десет страни от Европейския съюз ще одобряват към 400 непридружавани мигранти, евакуирани от гръцкия остров Лесбос след огромния пожар, изпепелил лагера за бежанци Мория, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Нашите контакти със страните членки от Европейски Съюз доведоха до това, че 10 страни ще вземат участие в прехвърлянето на тези 400 малолетни ", съобщи в Берлин немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер. Той разясни, че Германия и Франция ще одобряват надлежно 100 и 150 от тези деца.

Непридружаваните 400 малолетни към този момент бяха трансферирани на континентална Гърция след пожара, изпепелил пренаселения лагер Мория.

"Дискутираме с други страни от Европейски Съюз, които биха могли да одобряват тези деца ", сподели Зеехофер на конференция с европейския комисар по миграционните въпроси Маргаритис Схинас.

Нидерландия предложи през вчерашния ден да вземе към 100 мигранти от лагера, от които половината малолетни.

"Мория припомня по един тъмен метод на всички страни членки на Европейски Съюз, че се нуждаем от смяна в Европа ", сподели Схинас, който взе участие в конференцията със Зеерхофер посредством видеоконферентна връзка от Атина, където ще има по-късно през днешния ден среща с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

Драмата в лагера Мория възобнови дебатите за приема на претенденти за леговище в Европа - въпрос, по който страните членки имат различия.

Европейската комисия би трябвало да показа в края на месеца предложение за нов пакт за миграцията и даването на леговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР