Десет хиляди здравни работници в Гърция са отстранени от работа

...
Десет хиляди здравни работници в Гърция са отстранени от работа
Коментари Харесай

Уволнение! Десет хиляди здравни работници са отстранени от работа, защото не са ваксинирани

Десет хиляди здравни служащи в Гърция са отстранени от работа през днешния ден, тъй като не са имунизирани против Covid-19.

От 1 септември имунизацията им е наложителна. Мярката провокира неодобрение и митинги пред лечебните заведения. Правителството в Атина е изрично, че няма да отстъпи.

Медиците стачкуват пред лечебните заведения от тази заран с искане за анулация на наложителния темперамент на имунизацията.

По информация на синдикатите от през днешния ден 10 хиляди здравни експерти остават без работа и то в разгара на четвъртата вълна на ковид.

" До седмица ще блокира здравната система, има риск за болните ", предизвестяват лекарите. Медиците оповестяват за подготвеност за стачка във всички държавни лечебни заведения.

От през днешния ден наложително би трябвало да са имунизирани и фармацевтите, както и лекарите на частна процедура. Заплашени са от санкция до 50 хиляди евро и лишаване на лиценза за работа.

Медицинските служащи би трябвало да са ваксинирани, с цел да предпазят личното си здраве и пациентите, акцентира министър председателят Кириакос Мицотакис.

Законът за наложително имунизиране на работещите в здравните заведения се ползва от през днешния ден без изключения, оповестяват от здравното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР