Десет години след като напуска България вратарят Димитър Митов най-после

...
Десет години след като напуска България вратарят Димитър Митов най-после
Коментари Харесай

Вратарят Димитър Митов: Една моя мечта се сбъдна, но сега трябва да докажа как заслужавам да съм тук

Десет години откакто напуща България вратарят Димитър Митов най-сетне се радва на първа покана за мъжкия народен тим по футбол. Селекционерът на лъвовете Младен Кърстаич извика 26-годишния пазач на Сейнт Джонстън (Шотландия) за мачовете с Иран на 7 септември и с Черна гора три дни по-късно. Срещата с азиатците е контрола, а с Черна гора част от акцията в група G на eвропейските квалификации.

Митов е роден в Монтана, само че израства в Козлодуй. Странно или не, той стартира да играе футбол в скромния отбор на Дунав (Селановци), когато е притеглен в школата на Чавдар (Етрополе). От 2013 година е в лондонския Чарлтън Атлетик, а досега за България има осем мача на юношеско равнище.

" Чувствам се в действителност неповторимо, както споделих – това е една моя фантазия от доста дребен. И по този начин в този момент съм горделив от себе си, че най-сетне фантазията ще стане действителност. Но нещата не стопират до тук. Сега би трябвало да потвърдя на треньора, на управлението, че заслужавам да съм тука ", стартира вратарят.

За мъжкия отбор на Чарлтън по този начин и не играе, които го пращат чартърен в шестодивизионния Канви Айлънд преди да се озове в Кеймбридж Юнайтед през 2017. След шест сезона в този отбор идва ред и на трансфер в Сейнт Джонстън от шотландската Премиер лига.

" Смятам, че мога да оказа помощ с опита си. Все отново съм изиграл много мачове до момента през моята кариера. С водачество също по този начин мога да допринеса към тима, само че най-важното нещо за един вратар е да запазиш вратата си. Така че се надявам с моите качества, в случай че ми се даде тази опция, да резервирам сухи мрежи и да се представям добре ".

" Имаме задоволително добър тим, време е за положителни резултати. Първите ми усещания от момчетата, въпреки персонално да не ги познавам множеството, само че съм ги гледал и си проличава, че имаме положителни футболисти в България. Но би трябвало самообладание, много ограничения, тренировки и съм сигурен, че резултатите рано или късно ще бъдат реализирани ".

Митов би трябвало да се конкурира за титулярно място с Даниел Наумов, който към този момент е непрекъсната големина в националния отбор, както и с Иван Дюлгеров. Скромният варненец последователно демонстрира израстване, а преди 18 месеца държеше и първото място по максимален брой мачове без позволен гол.

" Наистина имаме много положителни млади вратари, само че най-важното за мене, идвайки в този лагер, е да покажа на какво съм кадърен и да оставя положително усещане. Пък битката за номер 1 под рамката си е сред нас, тримата извикани вратари. И считам, че който се показва най-добре на тренировките, най-после решението е на старши треньора. Но съм сигурен, че който и да играе, другите двама ще го поддържат, приключи Митов.

Иначе националният тим се събра през днешния ден за първа подготовка, като селекционерът Младен Кърстаич организира занятие в продължение на час. Някои от играчите трябваше да създадат възобновяване, само че главната група тренира на цялостни обороти.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР