Десет български младежи между 14 и 25 годишна възраст ще

...
Десет български младежи между 14 и 25 годишна възраст ще
Коментари Харесай

Младежите от Националния отбор по киберсигурност ще участват в European Cybersecurity Challenge с подкрепата на А1

Десет български младежи сред 14 и 25 годишна възраст ще премерят уменията си в европейски шампионат, проведен от Европейската асоциация по киберсигурност (EНИСА). Състезанието се организира годишно, като през 2023 година ще бъде от 23 до 27 октомври в Норвегия. Като компания, разрастваща високоспециализирани решения в областта на киберзащитата, А1 поддържа присъединяване на тима, който ще показва България в европейския конгрес.

„ В А1 имаме упоритостта да подсигуряваме киберсигурността освен посредством новаторските си решения за клиенти като Web Application Firewall, DDoS Protection, Penetration Testing, само че и като насърчаваме идващото потомство специалисти в региона. Подкрепата ни за българския юношески тим е в поддръжка на бъдещите експерти, които ще имат съществена роля в опазването на цифровата екосистема от киберзаплахи. Ние не просто влагаме в едно съревнование, а в бъдещето на киберсигурността, като подсигуряваме, че идващото потомство специалисти е квалифицирано и готово да се оправи с изменящия се пейзаж на киберзаплахите “, сподели Михаил Семерджиев, старши управител „ ICT услуги “, А1 България.

Турнирът European Cybersecurity Challenge (ECSC) се организира всяка година от Агенцията на Европейски Съюз за киберсигурност измежду млади гении от Европа и включва поредност от надпревари, създаващи благоприятни условия за съдействие и продан на опит и хрумвания в оправянето с киберзаплахите. Целта на уредниците е да насърчи младежите да се развиват в региона на киберсигурността и да усъвършенстват уменията си, като ги свързва с водещи компании, работещи в тази сфера. Надпреварата се поддържа от Европейската комисия и държавите-членки поради възходящите по брой и активност кибернападения в международен мащаб.

Десетте състезатели бяха подбрани след оспорвана конкуренция в два квалификационни кръга, извършени през март и юни тази година. Те включваха разнообразни задания в областта на мрежовата и мобилната сигурност, крипто пъзели, реверсивно инженерство и цифрови следствия. През август и октомври те се включиха и в специфични подготвителни сесии. В България квалификациите бяха проведени с поддръжката на Министерството на електронното ръководство и националния координатор по киберсигурност за България, Петър Кирков.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР