Десерт за цялото семейство с неустоим плодов вкус и ароматНеобходими

...
Десерт за цялото семейство с неустоим плодов вкус и ароматНеобходими
Коментари Харесай

Уникален плодов сладолед на клечка

Десерт за цялото семейство с неудържим плодов усет и мирис

Необходими Продукти

● любеница - 5 ч.ч. нарязана на ситно
● черни боровинки - 1 ч.ч.
● кайсии - 2 ч.ч. нарязани на полумесеци
● захар - 7 с.л.
● нишесте - 2 с.л. ягода
● ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
● желатин - 3 бр. от 10 г
● вода - 2 ч.ч.

Начин на подготвяне

Започваме с динята. Нарязваме към 5 ч.ч. (общо към 1 л) любеница, като отстраняваме семките. Слагаме я в тенджерка и поръсваме със захарта. Оставяме я да си отпусне сока за към 30 мин.

В едната чаша със студена вода слагаме двете лъжици нишесте да се разтвори с безредие. Слагаме тенджерата с динята на междинен котлон да кипне, прибавяме с безредие нишестето, понижаваме котлона и бъркаме още 3 мин.

Отстраняваме от котлона, прибавяме ванилията, разбъркваме деликатно и оставяме да се охлади. Едновременно с това разтваряме две пакетчета желатин в другата чаша със студена вода и изчакваме да набъбне за към 30 мин.

След това слагаме на водна баня да се затопли, като отстраняваме преди да е завряла течността с желатина. Оставяме встрани да се охлади.

Когато сместа с динята и тази със желатина се охладят ги смесваме и разбъркваме деликатно.

Изсипваме сместа в подобаваща форма за заледяване (аз импровизирах като използвах продълговати пластмасови кутии от опаковки от бисквитки) и незабавно нареждаме с леко прилепяне нарязаните на полумесеци обелени кайсии и плодчетата черна боровинка.

Когато по този начин приготвеният плодов сладолед е задоволително леден, с цел да се постави във фризера, увиваме формите със стреч фолио и слагаме в камерата да замръзнат (желателно е най-малко за няколко часа).

Изваждаме ги от формите тъкмо преди консумация, нарязваме ги на правоъгълни или триъгълни форми и забождаме с дървени клечки за сладолед.

Поради потреблението на желатин, сладоледа не става на твърд лед, а е с доста приятна текстура. Именно по тази причина е доста подобаващ както за възрастни, по този начин и за дребни деца, без да се притеснявате, че може да ги заболи гърлото след консумация.

Уникалният плодов сладолед на съчка е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР