ДЕС МОЙН, Айова (AP) — Законодателите от Айова отказаха в

...
ДЕС МОЙН, Айова (AP) — Законодателите от Айова отказаха в
Коментари Харесай

Преминаване към премахване на правата на пола от закона за гражданските права на Айова, отхвърлено от законодателите

Договор за Европейския съюз МОЙН, Айова (AP) — Законодателите от Айова отхвърлиха в сряда да придвижат законопроект, който би премахнал полова еднаквост от закона за гражданските права на щата, предложение, което съгласно съперниците може да е подложило ЛГБТК+ жителите на Айова на дискриминация в образованието, жилищното настаняване и публичните пространства.

Законопроектът беше препоръчан през последните години без триумф, само че доближи първата стъпка в законодателния развой на Айова в сряда, когато беше отритнат от трима членове на правосъдната подкомисия на Камарата. Докато обсъждаха мярката, бранителите на ЛГБТК+ отвън залата извикаха: „ Транспортните права са човешки права “. Двама от членовете на подкомисията са републиканци, а един е демократ.

Не всеки щат има експлицитни отбрани за обещано лице въз основа на тяхната полова еднаквост, само че съперниците на законопроекта предложиха премахването на такива към този момент съществуващи отбрани от щата антидискриминационният закон щеше да се открои в един към този момент историчес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР