Дерматологът Лариса Алексеева каза, че състоянието на очите може да

...
Дерматологът Лариса Алексеева каза, че състоянието на очите може да
Коментари Харесай

Ето как да идентифицирате болести по очите

Дерматологът Лариса Алексеева сподели, че положението на очите може да се употребява, с цел да се разбере какви здравословни проблеми има човек. Тя уточни метод за идентифициране на заболявания по външния тип на този орган.
Според лекаря очите могат да опишат доста за тялото. По думите ѝ, в случай че тревожните признаци бъдат открити в точния момент, това ще разреши да се разпознават болесттите на ранен стадий и да се потърси в точния момент здравна помощ.
Първо, за идентифициране на психологични разстройства и второ, с цел да се дефинира дали пациентът има болести на черния дроб, сърдечно-съдовата система или дали протичат алергични процеси.
Алексеева сподели, че замъгляването на зрението е много постоянно срещано недоволство измежду пациенти на офталмолозите, само че с изключение на офталмологични проблеми, то може да е и симптом на диабет.
Зачервените очи и кръвоизливите могат да демонстрират развиването на захарен диабет. Ако лекуването не се стартира в точния момент, има риск от развиване на катаракта и зрително увреждане, акцентира тя.
Ако бялото на очите е придобило жълтеникав нюанс, тогава, съгласно лекаря, това е обезпокоителен знак за чернодробно заболяване. Пожълтяването на очите, изяснява Алексеева, се появява, когато има остатък на билирубин в кръвта и демонстрира, че черният дроб не може да го филтрира вярно.
Постоянното зачервяване, отичане и появяването на бръчки в региона на очите съгласно терапевта приказват за алергични процеси или атопичен дерматит.
Опитайте се да не носите контактни лещи, избягвайте всевъзможни алергени, с цел да видите дали това положение се дължи на алергична реакция, поучава тя.
Постковидният конюнктивит е много постоянно срещано заболяване при пациенти прекарали коронавирусна зараза, споделя лекарят. Според Алексеева, гнойни тайни от очите, сърбеж, болежка и парене са постоянно срещани след преболедуване от COVID-19. Ако откриете тези признаци, би трябвало да се консултирате с доктор за лекуване.
Както отбелязва тя, психологичните разстройства могат да се дефинират не толкоз от очите, колкото от външния тип.
Тъга и празен взор в един миг могат да демонстрират развиването на меланхолия. В допълнение, зачервяването може да демонстрира отмалялост на очите, в случай че прекарвате доста време пред компютъра, изясни тя.
Според Алексеева, в случай че човек открие тези признаци или други странни промени в очите, би трябвало да се съветва със експерт, да се подложи на изчерпателен обзор и да вземе ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР