Дерек Чисора победи Кубрат Пулев със съдийско решение в двубоя

...
Дерек Чисора победи Кубрат Пулев със съдийско решение в двубоя
Коментари Харесай

Чисора победи Пулев в епична битка

Дерек Чисора победи Кубрат Пулев със съдийско решение в дуела за интернационалната купа на WBA. Българинът завоюва единствено първата от съдийските карти - 116:112, 112:116, 114:116.

Срещата реванш след конфликта на двамата противници през 2016 година се изигра на лондонската „ О2 Арена “ в нощта против неделя. В предходния мач в Хамбург българинът надделя противника си още веднъж със съдийско решение и това му донесе европейската купа, оповестява gong.bg.

Ето и по какъв начин се разви борбата рунд по рунд:

Рунд 1

Пулев нанесе две доста тежки попадения, които разклатиха Чисора. В последата секунда обаче и британецът нанесе сериозен удар.

Рунд 2

Във втория рунд Пулев продължи да е по-активен. В първата част Чисора изглеждаше не изключително добре физически, само че в края се съвзе и сътвори няколко рискове за Кобрата. Българинът от своя страна вкара и десния си крос в дейстиве на няколко пъти, като даже съдията понесе лек удар с лакът.

Рунд 3

Българският войник продължи да е деен първоначално и въздържан - в края на рундовете. Публиката окуражава Чисора с бурни викания.

Рунд 4

Още с първите секунди на рунда английският боксьор се подпря на тялото на противника. Чисора още веднъж търсеше удари с голям обсег на ръцете, което даваше опция за лесни офанзиви от страна на Пулев. Опитите му за комбинации обаче не постоянно се увенчаваха с триумф в този рунд.

Рунд 5

Чисора имаше епизодични проблясъци, само че Кубрат изглеждаше, че държи нещата в свои ръце. Въпреки че нямаше вкарана композиция, Пулев нанесе доста удари.

Рунд 6

Рундът стартира с офанзиви на Чисора, а след това съдията насочи предизвестие и към двамата бойци. В средата на рунда британецът влезе в замени и пласира няколко точни попадения, с които разколеба Пулев. Българинът още веднъж изиска реферът да се намеси.

Рунд 7

Това беше най-хубавият рунд за Чисора от началото на мача. Британецът нанесе доста тежки удари през трите минути на тази част и отвори сериозна аркада до окото на Кобрата. Той пък още веднъж насочи реплики към рефера.

Рунд 8

Атрактивен рунд, в който първо Пулев нанесе мощен удар в тялото на Чисора, само че след това понесе два доста тежки десни кроса от противника си.

Рунд 9

Отново замяна на удари. Чисора се впусна в офанзиви и 10 секунди след началото на деветия рунд нанасе ляв прав, а малко по-късно разклати съществено Кобрата, който отвърна със смях.

Рунд 10

Изглеждаше, че Пулев господства в рунда, само че към минута по-късно получи още едно неприятно проваляне по лицето си.

Рунд 11

Много добър рунд за българина, който вкара няколко удара с огромна тежест. Започнаха да работят добре и комбинациите му, само че и той понесе известни вреди. Веждата над дясното око на Кобрата също кървеше и евентуално му пречеше да вижда добре.

Рунд 12

Пулев още веднъж бе по-активен, макар няколко избухливи комбинации на британеца. Кобрата съумя да го избута в ъгъла, само че не съумя да му нанесе доста съществени удари.

Преди мача

В последния си мач, който се игра през май тази година, българинът реализира безапелационна победа против американеца Джери Форест. Чисора има много повече срещи от Кобрата, само че с надалеч по-колебливи резултати. Той загуби последните си три мача, като не познава успеха от октомври 2019 година, когато надигра различен британец - Дейвид Прайс. Чисора има седем провали в последните си 14 срещи, а общата му статистика е 32 победи и 12 загуби.

От своя страна Пулев може да се похвали с 29 победи и единствено 2 провали, пристигнали против международни първенци, в лицето на Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Треньорът на Кобрата - Ибн Кейсън, призна, че нашият боксьор ще търси нокаут в мача тази нощ.

Кобрата е с близо 4 кг по-лек от противника си, сподели формалното претегляне в деня преди мача. Българинът закова кантара на 113,4 кг, до момента в който тежестта на Чисора е 117,1 кг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР