Дербито на дъното в Ла Лига между Селта и Майорка

...
Дербито на дъното в Ла Лига между Селта и Майорка
Коментари Харесай

Селта и Майорка се самоубиха със зрелищния хикс помежду си

Дербито на дъното в Ла Лига сред Селта и Майорка беше с голям залог и за двата тима, на които трите точки им трябваха като въздуха. Но в последна сметка стигнаха до гибелен хикс на "Балаидос ", който не им оказа помощ изключително в борбата за оцеляване.

Срещата приключи 2:2, като въпреки всичко гостите от Канарските острови могат да са по-доволни от тази развръзка. Те стигнаха до изравнителното попадение, малко откакто бяха останали с човек по-малко на терена и въпреки всичко си потеглят с нещо.

Иначе някогашният състезател на Барселона Рафиня Алкантара даде задатък на домакините в 20-та минута, само че по-малко от четвърт час по-късно Салва Севиля изравни от дузпа. При този резултат пристигна и почивката. Малко след нея и отборът от Виго получи дузпа, която топреализаторът Яго Аспас осъществя, а Антонио Раийо от състава на гостите беше изпъден в 78-та минута и всичко се развиваше без спънки за "небесносините ".

Хърватинът Анте Будимир обаче смълча всички на "Балаидос " с изравнителното попадение седем минути преди края и по този начин въпреки всичко Майорка си потегли с точка, въпреки че това надали е била задачата пред отбора преди началото на дуела, тъй като успеха беше извънредно нужна и за двата противника.

Мачът стартира с превъзходство на домакините, които стигнаха до задатък при първата си доста рискова офанзива. В 20-та минута Лукас Оласа центрира ужасно от левия фланг и качи топката на главата на Рафиня Алкантара, който би леко, само че добре ориентирано в долния ляв ъгъл на вратата - 1:0.

Отговорът на Майорка обаче пристигна бързо. В 30-та минута Джоузеф Айдуу по най-глупавия метод избута в тил Анте Будимир в обстановка, която не предвещаваше заплаха след един тъч. Реферът се посъветва с ВАР и даде дузпа, от която Салва Севиля изравни за 1:1. При този резултат пристигна и почивката.

Малко след нея дузпа получиха и домакините. В 49-та минута Кучо от състава на островитяните повтори нелепостта на Айдуу и реферът още веднъж уточни бялата точка. От нея Яго Аспас рядко пропуща, в тази ситуация отново беше прецизен и Селта още веднъж поведе.

Четвърт час преди края Аспас можеше да реши всичко с трети гол за отбора си, само че макар че преодоля вратаря с изстрела си, в последния миг бранител на противника почисти от голлинията и предотврати попадението.

Задачата на домакините сякаш стана по-лесна в 78-та минута, когато Антонио Раийо справедливо получи втори жълт картон за недодялан фаул и остави гостите с десетима на терена. Но тогава отново Анте Будимир се трансформира е воин за Майорка. Той беше на точното място при едно безредие в наказателното поле на Селта и прониза мрежата за крайното 2:2.

След тази развръзка двата отбора останаха съседи към рисковата зона. Над чертата на изпадащите с 15 точки е Майорка, а тъкмо под нея с една точка по-малко е Селта. както и да завършат останалите мачове от кръга, двата отбора няма да трансформират позициите си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР