Дербито между Валенсия и Барселона на стадион "Местайя" от 13-ия

...
Дербито между Валенсия и Барселона на стадион "Местайя" от 13-ия
Коментари Харесай

СКАНДАЛНА съдийска грешка помогна на Валенсия срещу Барса

Дербито сред Валенсия и Барселона на стадион "Местайя " от 13-ия кръг на испанското състезание приключи без победител - 1:1. Родриго Морено в 60-ата минута даде задатък на "прилепите " в резултата, само че в 82-ата гостите от Барселона изравниха с попадение на някогашния ляв бек на Валенсия Жорди Алба. Мачът можеше да се развие и по напълно различен метод, в случай че съдиите бяха зачели постоянно попадение на Лионел Меси през първото полувреме. В 30-ата минута стражът на Валенсия Нето позволи груба неточност и разреши на топката да премине голлинията след шут отвън наказателното поле на Меси, само че съдията Игнасио Иглесиас Вилануева не почете митингите на каталунците и даде знак играта да продължи.

Така разликата от 4 точки сред водача в класирането Барселона и втория Валенсия се резервира, като и двата отбора не престават да са без проваляне от началото на сезона. Авансът на Барса пред Реал Мадрид и Атлетико Мадрид обаче бе скъсен от 10 на 8 точки.

Старши треньорът на Валенсия Марселино Гарсия Торал бе осъден за дуела през днешния ден и не управлява от скамейката отбора си. Белгийският бранител Томас Вермален пък стартира на мястото на санкции Жерард Пике в центъра на защитата на "лос кулес ".

Паулиньо и Иван Ракитич пробваха шанса си с далечни изстрели в началните минути, само че и в двата случая Нето се намеси устойчиво.

Бразилският пазач на “прилепите” обаче позволи ужасяваща неточност в 30-ата минута, когато се стигна до най-любопитния и абсурден миг в дербито. След удар от придвижване от дъгата на наказателното поле на Лионел Меси Нето по доста безразсъден метод изпусна топката и тя мина сред краката му. По-важното обаче бе, че тя мина с цялостния си размер голлинията и телевизионните повторения демонстрираха ясно това. Гостите стачкуваха, само че реферите, също както вратаря на Валенсия, позволиха груба неточност и не зачетоха попадението.

Секунди по-късно домакините проведоха рискова контраофанзива, при която завърналият се в игра след травма италиански нападател Симоне Дзадза стреля рисково по земя, само че топката мина на сантиметри настрана от задачата.

Малко по-късно Нето се намеси надалеч по-убедително след изстрел от фаул на Меси, а футболистите на Барселона несъмнено бяха по-активният тим през първото полувреме.

В 42-ата минута Нето избави с крайник удар от близко на Луис Суарес, а незабавно по-късно бранител блокира опита за изстрел на Меси.

В началото на второто полувреме домакините имаха искания за неотсъдена дузпа поради нарушаване на Самюел Юмтити против Жофри Кондогбия в наказателното поле на каталунците. Малко по-късно Дзадза заплаши вратата на Марк-Андре тер Стеген с шут по земя, само че топката мина настрана от вратата на немския пазач. Играчите на Ернесто Валверде пък дадоха отговор с неакуратен удар с глава на Вермален в 52-ата минута.

Домакините заиграха много по-добре след почивката и в 60-ата минута излязоха напред в резултата. Гонсало Гуедеш получи топката вляво, пусна я леко към Хосе Гая, а крайният защитник с акуратен пас откри Родриго Морено пред вратата на Тер Стеген и пласиралият се чудесно нападател не сбърка - 1:0.

Малко по-късно “прилепите” още веднъж нападнаха рисково отляво, като този път Гуедеш падна в наказателното поле на Барса и това постави завършек на опасността. В 76-ата минута пък Нето избави изстрел на Луис Суарес, а в 81-ата Гуедеш провали с неприятно повеждане на топката доста рискова контраофанзива на Валенсия.

В 82-ата минута някогашният състезател на Валенсия Жорди Алба означи страховит гол за 1:1. Левият бек се включи в офанзивата на каталунците и с хубав удар от въздуха след ослепително подаване на Меси опъна мрежата зад безпомощния Нето.

В добавеното време Валенсия на два пъти бе доста покрай надвит гол, само че първо резервата Андреас Перейра стреля неопределено след хубава независима акция, а безусловно в последните секунди Дзадза имаше шанса да порази вратата на Тер Стеген с шут от въздуха, само че мерникът му за следващ път довечера му изневери и дуелът завърши без победител.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР