Депутатката от ДБ Елисавета Белобрадова направи коментар в социалната мрежа

...
Депутатката от ДБ Елисавета Белобрадова направи коментар в социалната мрежа
Коментари Харесай

Белобардова: Целият народ знае, че има организиран нелегален трафик с участието на държавни служители... BBC знае, The Guardian знае. Динко знае

Депутатката от Демократична България Елисавета Белобрадова направи коментар в обществената мрежа и попита " Вие сюрпризираните от кое място идвате, къде сте били и в случай че сте били тук, какво сте работили през тия години? Как изобщо си позволявате да излизате и да заявявате личната грандиозна непросветеност или да лъжете толкоз безочливо ".

Няма да си разрешавам никакви мнения за гибелта на двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи, не е почтено да се вършат в подобен миг.

Ще направя други мнения. Първо, да стартираме с изявлението на президента Радев, че гибелта на двамата служители на реда е плод “на корупция, с която каналджиите са въртели своя трафик ”

2022 година Всички откриха ненадейно, че има каналджии. Че има корумпирани чиновници на границата и в Харманли, че има проведена група за осъществяване на закононарушения.

Но да оставим Радев, който е сюрпризиран от всичко това. Да поговорим за Харманли. Знаете ли какъв брой политици, народни представители и изобщо хора от властта са пристъпвали прага на лагера в Харманли?

Знаете ли какъв брой папки имат там неправителствените организации с информация от години. Колко уплашени хора биха дали показания през годините, в случай че някой във властта ги беше подкрепил?

Знаете ли някогашната шефка на Държавната организация за бежанците какъв брой инспекции е направила? Къде е била всички тия години.

Много се оправдавам, само че целият народ знае, че има проведен незаконен трафик с присъединяване на държавни чиновници от най-малко пет-шест години. BBC знае, The Guardian знае. Динко знае. Всички в региона знаят, че всеобщо мигранти пресичат границата незаконно, биват бити, събличани до голо, ограбвани и връщани, в случай че не са си платили на верните институции.

А тези бусове и коли вървят от седем години. Всичките няма по какъв начин да вървят без подкрепи.

Парите, които се печелят от трафика, са големи. Беше извънредно значимо, стопански значимо наблягам, да създадем ужасни мизерни условия в лагерите, да бавим документи, да бием мигранти и да настроим цялото българско общество срещу тях.

Всичко е за пари - пари на съответните хора да те пуснат през границата, пари да ти одобрят документите, пари да не те бавят, пари с цел да ти намерят фиктивен адрес, на който да се регистрираш, пари, с цел да избягаш.

Подкупи, подкупи, подкупи.

Били ли сте в Харманли? Аз съм била. Говорили ли сте с хората? Аз съм. Някои от тях са там с месеци, тъй като нямат родственици в Нидерландия и Германия да им изпратят пари за подкупи, та да избягат. Истински небогати и обезверени хора, които се опасяват да свидетелстват. Затова и беше толкоз значима борбата за промяната на шефката на Държавната организация за бежанците.

Та, не ми излизайте да говорите за корупция като че ли сте се родили през вчерашния ден. Всичко е проведено от години, доста хора са намесени, а тези, които не са - знаят доста добре кой какъв брой къде и какво получава.

Вие сюрпризираните от кое място идвате, къде сте били и в случай че сте били тук, какво сте работили през тия години? Как изобщо си позволявате да излизате и да заявявате личната грандиозна непросветеност или да лъжете толкоз безочливо.

И най-много - какво щяхте да извършите, в случай че тези служители на реда не бяха починали? Аз знам - нищо. Защото нищото ви е пари за подкупи, бедност гибел и тъга.

Благодарности на Vihren Georgiev за фантастичните фотографии и че бяхме дружно в Харманли.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР