Депутатите започнаха работа днес с дебати по предложението за отстраняване

...
Депутатите започнаха работа днес с дебати по предложението за отстраняване
Коментари Харесай

Ожесточени дебати в НС за оставката на Цвета Караянчева

Депутатите започнаха работа през днешния ден с диспути по предлагането за премахване на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Оставката на Карянчева желаеха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и съумяха да съберат общо 96 подписа.

По време на дебатите Българска социалистическа партия упрекна ръководителя на Народното събрание, че не познава Конституцията и правилника за работа на Народното събрание.

„ Още по-неприемливо е държанието на Караянчева сега, в който получи грозна цинична и неприемлива оценка от своя водач. Говоря за оня диалог и репликата за… една кърджалийска жена. В тази връзка да подаде оставка, с цел да отбрани достойнството на Народното събрание и достолепието на българските жена “, съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

Последваха и причините на Движение за права и свободи, които изложи ръководителят на партията Мустафа Карадайъ: „ Цвета Караянчева е въплъщение на ГЕРБ и го потвърди. Острото говорене и острият звук ще останат като характерности на ГЕРБ. Омраза и експанзия, разделяне и опълчване са на власт и ръководят през последните години. “

Караянчева беше предпазена и от депутатите от ГЕРБ и сътрудниците им в ръководството – Обединените патриоти.

„ Не се усетихте по какъв начин влизате в един капан и вие, и Българска социалистическа партия. Превърнахте госпожа Караянчева в страдалец на моменти я няма. Нищо по ужасно от това “, съобщи от парламентарната естрада Славчо Атанасов, народен представител от Обединените патриоти.

„ Уважаема г-жо кърджалийска мъченице..., Конституцията и законите би трябвало да се съблюдават всеки ден и в събота, и в Лом “, зави Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

„ Г-жо Караянчева не сте изгубили доверието на болшинството, което ви е избрало.
Няма да стане, Цвета остава ръководител на Народното събрание до март следващата година “, безапелационен беше Красимир Ципов от ГЕРБ.

За да стане факт оставката на ръководител на Народното събрание, гласа си би трябвало да дадат повече от половината депутати в залата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР