Депутатите за малко да стигнат до бой в парламента преди

...
Депутатите за малко да стигнат до бой в парламента преди
Коментари Харесай

Екшън в парламента: Депутатите от ГЕРБ налетяха на бой на Свиленски

Депутатите за малко да стигнат до пердах в Народното събрание преди минути. Народните избраници от ГЕРБ, явно изнервени от снощните събития, реагираха доста остро и се скупчиха към трибуната, до момента в който изказване правеше Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Депутатите от ГЕРБ се взривиха, откакто като чуха думата " закононарушение ", втурнаха се към трибуната и я обкръжиха. Започна престрелка на остри реплики.

Напрежението потуши ръководителя на Народно събрание Николай Минчев, който успокои Свиленски и даде отмора.

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова се качи на парламентарната естрада и му разгласи, че прекалява. Тя и Свиленски се спречкаха, а на трибуната след нея скочиха депутатите от ГЕРБ. След това там отидоха и народните представители от Българска социалистическа партия. Депутатите обаче започнаха да се блъскат. Чуваха се фрази като " не ме плюйте " и " не ме блъскайте ".

Напрежението сред партиите се зароди няколко минути по-рано. Първи след откриването на съвещанието на трибуната се качи депутатът от ГЕРБ Даниел Митов. Той изчете декларация, с която осъди ареста на Борисов нощес.

Хлябът е безценен, а зрелищата - безвъзмездни. Да, никой не е над закона, само че това важи и за тези, които нарушават конституцията, сподели Митов.

Вместо да ни срине, този удар ще стегне и сплоти опозицията, както в никакъв случай преди. От през днешния ден всеки ден парламентарната група на ГЕРБ ще работи за предизвикателство на парламентарни избори, зарече се Митов. Той позволи, че дейностите а ръководещите са поради боязън от загуба на власт.

Само Гестапо и Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) биха се гордели от снощните дейности. Лъжата, че вчерашният срам има нещо общо с европейските институции ще бъде разобличена. Всъщност Министерство на вътрешните работи призна лъжата, изтривайки личното си известие единствено няколко часа, откакто го разгласява, продължи той.

Няма никой над закона, скочи пък шефът на депутатите от Политическа партия Андрей Гюров.

От ГЕРБ обаче му попречиха да приказва с крясъци " оставка " от залата.

Вие нямаше ли в 9 ч. да бяхте пред Министерския съвет да ги викате тези неща, обърна се към тях шефът на Народното събрание Никола Минчев.

Ние депутатите от Политическа партия се обръщаме към българското общество - правда, ред и действителна битка с корупцията. поради това стотици хиляди българи излизаха на митинги. Затова изоставихме специалности, фамилии, досегашния си живот, продължи Гюров.

Това са естествени следствени дейности за разлика от арестуването на дами, оковаването им в белезници и държането им часове наред на паветата пред камерите. Дали им осъществени закононарушения - отговорът е в ръцете на следствените органи. До момента не сме видели непозволени дейности от страна на Министерство на вътрешните работи. Очакваме, че полицията е събрала нужната информация, с цел да поддържа дейностите си. Имаме своите опасения по отношение на прокуратурата. българското общество дълго време виждаше, че на политиците не се търси отговорност. Време е да приключим преходът и България да стане естествена политическа страна, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР