Депутатите в Унгария приеха във вторник закон, което забранява споделянето

...
Депутатите в Унгария приеха във вторник закон, което забранява споделянето
Коментари Харесай

Унгария забрани съдържание с ЛГБТ за непълнолетни

Депутатите в Унгария одобриха във вторник закон , което не разрешава шерването с малолетни на каквото и да е наличие, което изобразява гей или трансджендър , нещо, което последователите споделят, че ще помогне в битката с педофилията, само че което правозащитните групи оповестиха за дискриминация против ЛГБТ , оповестява АП.

Законопроектът включва и някои промени в образователните стратегии за полово обучение в учебните заведения , като образец, да не са ориентирани към разпространение на хомосексуалността.

Консервативната ръководеща партия на унгарския министър председател Виктор Орбан вкара законодателството, което е последното изпитание за ограничение на правата на гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните хора в централноевропейската страна.

Националното заседание на Унгария одобри законопроекта с 157 против 1 гласа. Управляващата партия " Фидес " има парламентарно болшинство, а депутатите от дясната партия " Йобик " също поддържаха мярката. Един самостоятелен народен представител гласоподава срещу .

Всички останали опозиционни партии бойкотираха сесията за гласоподаване в символ на митинг . Групите за правата на индивида мощно осъдиха мярката, виждайки инструмент, който може да се употребява за заклеймяване и тормоз на жители заради тяхната полова ориентировка и полова еднаквост.

Някои чиновници по правата на индивида го съпоставят с по този начин наречения закон за гей " агитация ", признат от Русия през 2013 година, който съгласно чиновниците по човешките права се е трансформирал в инструмент за тормоз на полови малцинства.

" В този неприличен ден мястото на опозицията не е в Народното събрание, а на улиците ", написа кметът на Будапеща Карачони във Фейсбук.

Депутатът Гергели Арато от парламентарната група на Демократичната коалиция съобщи, че измененията нарушават стандартите на парламентарната народна власт , върховенството на закона и правата на индивида.

Законодателството , показано предходната седмица от " Фидес ", бе ориентирано главно към битката с педофилията . То включва промени, които не разрешават представянето на каквато и да е полова ориентировка, с изключение на хетеросексуалната , както и информация за смяна на пола в учебните стратегии за полово обучение или във филми и реклами, ориентирани към лица под 18 години .

Хиляди ЛГБТ деятели и други организираха митинг в Будапеща в несполучливи старания да се спре приемането на законодателството.

Дуня Миятович, комисар по правата на индивида в Съвета на Европа , водещият орган по правата на индивида на континента, също изиска от унгарските депутати да отхвърлят законодателството , като съобщи, че то ускорява предразсъдъците към ЛГБТ хората.

Партията " Фидес " също по този начин се разгласи за закон, който прави невероятно транссексуалните да трансформират законно пола в документите си за идентичност . Служителите по правата на индивида споделят, че това ги излага на риск от оскърбление, когато би трябвало да показват документи за идентичност.

" Днешното решение в Народното събрание на Унгария съставлява следващата тежка държавна дискриминация против хората LGBTIQ ", съобщи заместник-външният министър на Германия Михаел Рот във вторник след приемането на новото законодателство. " Този закон опонира на всичко, което считаме за наши общи европейски полезности . Пълна взаимност и поддръжка за LGBTIQ хората в Унгария. "
 Хиляди унгарци опазиха правата на гейовете
Хиляди унгарци опазиха правата на гейовете

Управляващите настояват, че пазят децата от рискови стратегии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР