Депутатите в бъдещия 49-ти парламент да се откажат да получават

...
Депутатите в бъдещия 49-ти парламент да се откажат да получават
Коментари Харесай

От Системата ни убива призовават бъдещите депутати да работят за минимална работна заплата

Депутатите в бъдещия 49-ти парламент да се откажат да получават заплати в цялостен размер. За това приканиха представителите на придвижване „ Системата ни убива “ и партия Български съюз за директна народна власт, които ще вземат участие във вота взаимно на вота, оповестява БНР. 

" Ние не отиваме да ядем кюфтета в Народното събрание. Затова ще работим на минимална работна заплата. Остатъкът ще отива във фонд за лекуване на заболели деца, като насочваме апел към всички, които влязат - даже и ние да не влезем - да създадат същото, тъй като те отиват там, с цел да работят за хората, а не да вземат по 10 000 лева заплата ", сподели адв. Росен Рашков от „ Системата ни убива “.

Първият закон, който ще внесат, в случай че са част от бъдещия парламент, е Законът за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното ръководство, тъй че да стане работещ, тъй като считат, че референдуми би трябвало да се провеждат по всеки въпрос и политиците да чуват мнението на жителите. От новото обединяване се оповестиха срещу влизане в Еврозоната, срещу приемане на Истанбулската спогодба, срещу изпращане на военна помощ за Украйна и за безкомпромисна битка на страната с картелните съглашения, които подвигат инфлацията. 

Те ще предложат и пакет от ограничения против подправените ТЕЛК-ове и източването на обществената система. Вера Иванова:  

" Едно от най-важните средства е да се спре държавното субсидиране на така наречен национално-представителни НПО-та, които точат точат пари от джоба на данъкоплатеца. Сигурна съм, че нито един поданик не желае неговите пари да отиват в такива порочни структури, комфортни за всяка една власт, комфортен електорат, които са подготвени във всеки един миг да излязат с рейсове, под строй и да смажат всяко едно наше начало за промени ".

От обединяването се оповестиха за увеличение на детските надбавки, минималната работна заплата и пенсиите, за гратис обучение, в това число висшето, и гратис детско опазване на здравето.  

Офицерът Арлин Антонов ще води листите във Велико Търново и 23-ти софийски МИР, в 24-ти МИР  - адв. Росен Рашков, в 25-ти – активистката Вера Иванова. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР