Депутатите в 48-ото Народно събрание разглеждат като първа точка проекта

...
Депутатите в 48-ото Народно събрание разглеждат като първа точка проекта
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски към народните представители: България е не просто на кръстопът, а пред пропаст. И по кой път ще поеме, зависи от вас

Депутатите в 48-ото Народно заседание преглеждат като първа точка плана за решение за сформиране на държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС. Кворумът беше събран от 228 народни представители, които се записаха след апела на водещият съвещанието Йордан Цонев. 
 
 
Той прочете и плана за седмичната стратегия, която по-късно ще бъде гласувана. Освен точката за кабинета през днешния ден, в случай че тя бъде включена в дневния ред, най-любопитната е тази за коледната почивка на депутатите.
231 депутата гласоподаваха единомислещо и седмичната стратегия беше призната. 
 
Процедура изиска ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя направи искане да се гласоподава допуск в залата на целия състав на оферти кабинет на проф. Габровски. Обратно предложение нямаше и се пристъпи към гласоподаване на предлагането. То беше признато с 230 гласа за, срещу нямаше, само че четирима народни представители натиснаха копчето въздържал се.
 
Дебатът по трите точки ще бъде един, само че гласуването ще бъде настрана за всяка от тях. Ето ги и трите точки:
1. Избиране на министър-председател на Република България
2.Приемане на конструкция на Министерски съвет
3. Избиране на Министерски съвет на Република България
 
От името на мандатоносителя беше показан на вниманието на народните представители целият състав на оферти кабинет беше прочетен от Десислава Атанасова поименно. Тя стартира с биографията на посочения за министър председател проф. Николай Габровски. 
 
" Надявам се на разсъдък във всички и за следствията, в случай че това не стане ", приключи Атанасова, обръщайки се към залата с апел за поддръжка. Подир това проф. Габровски прочете структурата и състава на Министерския съвет, според точка 2 от дневния ред на Народното събрание.
 
 Проф. Габровски показва структурата и състава на Министерски съвет Проф. Габровски показва структурата и състава на Министерски съвет Източник: Zonanews
Преди това той прочете слово. " Заяваваме ясна европейска устременост на външната политика. Поставяме потребностите на всеки жител като приоритет на всички институции. Наред с това ще предолжим бързи и ефикасни антикризисни ограничения и реализиране на фискална резистентност ", сподели той. И още веднъж съобщи, че преди всичко в програмата, в случай че кабинетът му бъде определен, е тематиката за бюджета за 2023 година Влизането в Шенген и еврозоната също ще са на вниманието на неговото държавно управление.
 
" България би трябвало да излезе час по-скоро от спиралата на предварителни избори ", приключи словото си проф. Габровски. И показа сектор по сектор какъв ще е съставът на кабинета му.
 
" България е не просто на кръстопът, а пред бездна. И по кой път ще поеме, зависи от вас. Тук беше и моята роля, моего предпочитание беше да се премине към експертното. Такъв е и кабинетът, който ви показах, с опит в администрацията и подготвени експерти да проработят от първия ден. Това е единственият метод да продължим по пътя към Шенген и еврозоната. Най-голям късмет имаме през днешния ден, тук и в този момент. Твърденията за триумф на втория мандат са спекулативни. Вместо през 2023 година да се борим с рецесията в сигурността, на полезностите, на мъчителната борба в обществото, ние ще се хвърлим в поредност от избори. Това ли желаеме за децата си? ", прочете още проф. Габровски.
 
" Нека дружно преодолеем бедата, в която сме изпаднали. Благодаря за вниманието, да живее България! ", завърши прочувствено той. Изказването му беше приветствано от депутатите от ГЕРБ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР