Депутатите удължиха с пет години мораториума за спиране на давността

...
Депутатите удължиха с пет години мораториума за спиране на давността
Коментари Харесай

Депутатите удължиха с пет години защитата за придобиване по давност на държавни и общински имоти

Депутатите удължиха с пет години мораториума за прекъсване на отминалостта за придобиване на парцели частна държавна и общинска благосъстоятелност. Промяната, импортирана в края на декември, беше гласувана и на първо, и на второ четене, като по нея нямаше спор.

Новият период, заложен в изменението, е до 31 декември 2022 година.

Първият гласуван мораториум е през 2006 година, когато малко преди да изтекат 10 години (въведена през 1996 година опция да придобиеш парцел частна държавна и общинска благосъстоятелност по десетгодишна давност) - оказва се, че страната не е била подготвена с актуване и разказване на парцелите си. От тогава мораториуъмът е бил удължаван няколко пъти.

Последно това се случва през декември 2014 година. Мотивите на ръководещите от втория кабинет на Бойко Борисов са че, " удължаването на периода е належащо заради към момента неприключилия развой по първичното актуване на парцелите – държавна и общинска благосъстоятелност.

Сходни са причините и на импортирания в този момент план за промени. Основната причина за непрекъснатото удължение на периода, е неналичието на направена кадастрална карта на страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР