Депутатите Спас Гърневски (ГЕРБ) и Павел Шопов (Атака) получиха дисциплинарни

...
Депутатите Спас Гърневски (ГЕРБ) и Павел Шопов (Атака) получиха дисциплинарни
Коментари Харесай

Нов скандал и наказания в парламента заради липса на маски, изведоха Павел Шопов

Депутатите Спас Гърневски (ГЕРБ) и Павел Шопов ( " Атака " ) получиха дисциплинарни санкции, след следващ скандал за неносенето на маски в пленарна зала. Това стана в хода на разискванията на Проекта на Програма за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили 2032.

Гърневски получи неодобрение, а Шопов бе отхвърлен за едно пленарно съвещание .

На няколко пъти денем ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева направи забележки, в които настоя Шопов да сложи своята маска. Той обаче отхвърляше, макар че квесторите му донесоха. Съпартиецът на Волен Сидеров недоволстваше за какво ще му пращат углавен акт у дома, а не му го дадат обществено в Народното събрание пред медиите.

Накрая председателстващият сега - Емил Христов от ГЕРБ, бе заставен да го в профил за едно съвещание.

" Г-н Шопов, апелирам, напуснете трибуната, държите се неподобаващо на депутат ", прикани го Христов.

Той обаче отхвърли да го направи и се наложи да бъде изведен от пленарна зала след намесата на квесторите на Народното събрание, защото отхвърли да напусне трибуната

Гърневски пък беше осъден, тъй като от място е обидил депутата от левицата Георги Гьоков.

" Сложи маска! " , викаше му националният представител от ГЕРБ и изтъкваше, че половината социалисти са или без маски, или ги носят под носовете си.

" Направих съзнателно тази имитация ", съобщи Гърневски от трибуната и посочи, че по този начин, както има заповед на министъра на опазването на здравето към всички българи за носенето на маски, по този начин и Народното събрание би трябвало да е стожер за спазването на тази заповед.

Гърневски настоя за въвеждането на " стоманени ограничения " във връзка с носенето на маски.

" Трибуната на Народно събрание би трябвало да е стожер на спазването на разпоредбите, Народно събрание би трябвало да е знак за всеки българин. Никой в тази зала не може да нарушава заповедите на българското държавно управление. Другото е безредица и в този случай комунистическа безредица ", настояваше депутатът от ръководещата партия.

Тук даже съпартиецът му Емил Христов обаче му спря микрофона и го прекъсна.

Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " пък изиска по-строго наказване за Гърневски . Той, дружно с сътрудника си Иван Ченчев настояха той да бъде отхвърлен от работата за три следващи пленарни съвещания.

" Поведението на господин Гърневски е рецидив в пленарния живот на 44-то Народно събрание ", съобщи Свиленски.

Емил Христов разгласи, че няма да отдръпна избраното от него наказване.

Тогава Ченчев съобщи, че отхвърлят да продължат да вземат участие в съвещанието, до момента в който Гърневски е в залата и се заканиха, че в случай че не бъде отхвърлен за три съвещания, от левицата ще бъдат принудени да започват подписка с искане за оставката на Христов .

Той отвърна да слагат въпроса пред Председателския съвет на Народно събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР