Депутатите ще продължат днес с разглеждането на второ четене на

...
Депутатите ще продължат днес с разглеждането на второ четене на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите разглеждат на второ четене на промени в Закона за обществените поръчки

Депутатите ще продължат през днешния ден с разглеждането на второ четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за публичните поръчки. Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание, оповестена на уеб страницата на институцията.

Миналия петък депутатите съумяха да гласоподават част от предлаганите в Закона за публичните поръчки промени. При първото гласоподаване бяха признати два законопроекта на Министерския съвет и един на Божидар Божанов (ПП-ДБ).

Гледайте онлайн тук:



Правителството предлага да бъде основан непрекъснато настоящ Експертен съвещателен съвет към министъра на финансите като консултативен орган по въпросите, свързани с използването на закона. Въвежда се и обвързване за обществените възложители да слагат екологични условия при възлагане на поръчки за доставки и услуги над избрани прагове и формулировка на понятието „ екологични условия “.

С други текстовете се предлага лечебните заведения, чийто капитал е частна благосъстоятелност, да ползват Закона за публичните поръчки, в случай че повече от 50 на 100 от приходите им са от държавния или общинския бюджет, или от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

В дневния ред е първо четене промени в Закона за администрацията, както и второ гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за биологичното многообразие. Предвидено е депутатите да обсъдят на второ четене промени в Закона за енергетиката и в Закона за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР