Депутатите ще продължат днес дебата на второ четене по промените

...
Депутатите ще продължат днес дебата на второ четене по промените
Коментари Харесай

Депутатите ще продължат днес дебата по промените в ИК, парламентарният контрол се отлага

Депутатите ще продължат през днешния ден дебата на второ четене по измененията в Изборния кодекс до 15:00 ч. Точката беше включена изключително в днешния ред по предложение на председателстващия съвещанието на Народното събрание Росен Желязков (ПГ на ГЕРБ-СДС). Решението беше взето със 121 гласа „ за “ и 93 „ срещу “.

Народното събрание реши да отсрочи планувания за през днешния ден парламентарен надзор за идната седмица. Във вторник, 29 ноември, от 10:00 ч. ще се състои изключително съвещание, на което депутатите ще обсъдят на първо четене снадки закон за бюджета за идната година и по-късно ще има парламентарен надзор. 

Първоначално предложение за смяната в дневния ред направи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Председателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната “ Андрей Гюров реагира с въпроса: " Кой тук е ръководител на това Народно заседание " и прикани за съблюдаване на парламентарния устав. 

От „ Продължаваме Промяната “ възразиха против гласуването на предлагането на Атанасова, тъй като през вчерашния ден тяхно сходно предложение не беше позволено до гласоподаване. Никола Минчев прочете причините на Йордан Цонев (ПГ на ДПС), с които той не сложи на гласоподаване направеното тогава искане за разбъркване в дневния ред.

Цонев съобщи, че поддържа мнението си и счита, че точката може да бъде импортирана единствено с предложение от председателстващия съвещанието. Той моли да не се подлага на гласоподаване предлагането на Десислава Атанасова, а това на Росен Желязков, като председателстващ съвещанието. 

Асен Василев (ПГ на „ Продължаваме Промяната “) направи назад процедурно предложение - да продължат с дневния ред по този начин, както е бил признат от народните представители, и да не се отсрочва парламентарният надзор.

Предложенията на Росен Желязков за включване на Изборния кодекс в дневния ред, отсрочване на парламентарния надзор и изключително съвещание във вторник получиха поддръжка от болшинството в пленарната зала. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР