Депутатите ще приемат решение за работата на парламента по време

...
Депутатите ще приемат решение за работата на парламента по време
Коментари Харесай

Закриват 44-тото Народно събрание в предпоследната седмица на март

 Депутатите ще одобряват решение за работата на Народното събрание по време на предизборната акция.

Парламентът няма да заседава в интервала 8-24 март, в това число, а при нужда, ще се свика изключително. За този интервал контролът върху изпълнителната власт ще се реализира с писмени отговори на въпроси, написа БНР. 

Последното съвещание ще бъде на 25 март от 10.00 часа – тогава Цвета Караянчева за последно ще удари парламентарния звънец и ще закрие 44-тото Народно заседание.

Депутатите ще прегледат на първо четене и промени в Гражданско-процесуалния кодекс, които вкарват народен указател на запорите.

В предпоследната седмица от работата на законодателния орган народните представители ще одобряват и годишния отчет на Антикорупционната комисия. Очаква се в четвъртък ръководителят ѝ Сотир Цацаров да регистрира свършеното в региона на противодействието на корупцията за 2020 година

Според данните в отчета получените сигнали за спор на ползи са се нараснали фрапантно спрямо предходните 2 години.

Депутатите ще гласоподават и държавни парични награди за период от 3 година на 65 създатели за повсеместен принос в региона на културата.

В програмата на Народното събрание за тази седмица е планувано и чуване на вицепремиера Томислав Дончев за готовността на България да показа пред Брюксел окончателния вид на националния проект за възобновяване и резистентност.

Дончев ще би трябвало да обясни и стадия на подготовка за програмния интервал 2021-2027 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР