Депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за

...
Депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда училищното и предучилищното образованиие

Депутатите ще обсъдят на първо четене измененията в Закона за учебното и предучилищно обучение, с които се не разрешава реализирането на политическа и партийна активност в детските градини и учебните заведения.

Със законопроекта на Министерски съвет се цели системата на междинното обучение да се деполитизира със закон.

В претекстовете се показва, че законодателните промени са подбудени от голям брой случаи, при които чиновници от Регионалните ръководства на образованието в страната правят политическа активност и вземат участие интензивно в партийни мероприятия по време на предизборни акции, в това число и в качеството им на претенденти в листи на партии и обединения.

Вносителите означават, че с предлаганите промени ще се обезпечи самостоятелност в междинното обучение и цялостна възбрана на политическа пропаганда в системата на предучилищното и учебно обучение.

За поредна седмица в програмата на Народното събрание са включени плановете на решения на ГЕРБ за обезщетителен механизъм за църкви, лечебни заведения, обществени домове поради цената на тока, и на „ Възраждане “ за унищожаване на зеления документ като вход за постройките на Народното събрание.

Проектите са включени като точки за утрешното пленарно съвещание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР