Депутатите ще направят нов опит да изберат председател на 49-отоНародно

...
Депутатите ще направят нов опит да изберат председател на 49-отоНародно
Коментари Харесай

От третия опит: Ще изберат ли депутатите председател на парламента?

Депутатите ще създадат нов опит да изберат ръководител на 49-отоНародно заседание. След като предходната седмица никой от претендентите не събра нужното болшинство, двете най-големи парламентарни групи ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ организираха срещи, с цел да уточнят избора на ръководител на Народното събрание и на правната комисия, както и законодателните цели на това Народно заседание.

Двете политически сили са постигнали договореност номинираният от ГЕРБ-СДС Росен Желязков да бъде определен за ръководител на Народното събрание, а от " Продължаваме промяната " – " Демократична България " да излъчат ръководител на правна комисия.

Преговарящите са се съгласили още ръководителят на Народното събрание да се сменя на ротационен принцип, само че единствено в случай, че Народното събрание работи повече от 3 месеца. Двете групи са постигнали единодушие и във връзка с законодателната стратегия на 49-ото Народно заседание, която ще включва значимите закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и влизането на България в Шенген.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР